Howto: Elsa’s gevlochten knotje

Uncategorized
on
February 20, 2019

Vandaag heb ik misschien wel weer een hele leuke tutorial voor jullie. Ik vind het leuk om te zien hoe jullie allemaal jullie eigen draai geven aan jullie Elsa, maar ik heb ook wat vragen gekregen of ik uit wil leggen hoe ik het haar van Elsa doe. Dat doe ik natuurlijk graag!

Elsa haar knotje is namelijk soms door alle gekke toeren die ze uithaalt niet meer zo netjes en dan doe ik hem gewoon opnieuw. Laatst was het weer zo ver. Niet omdat ze iets geks had uitgehaald, maar omdat ze even een ander kapsel wilde hebben toen we op vakantie waren. Dus gelijk maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om foto’s te schieten 😉 Altijd al het geheim achter Elsa’s knotje willen tackelen? Dit is je kans!

Materiaal:

 • Elsa’s haar;
 • Twee stukjes draad van ongeveer 5 cm in de kleur van Elsa’s haar;
 • Een stukje draad van ongeveer 15 cm in de kleur van Elsa’s haar.

Stap 1:

Pak twee plukken haar aan de voorkant van Elsa’s gezicht en vlecht deze. Pak de draden van 5 cm en knoop deze om de vlecht heen zodat deze goed vast blijft zitten. Zorg er daarbij voor dat de rest van het haar naar achteren valt.

Stap 2:

Draai Elsa om met haar rug naar je toe. Sla de twee vlechten naar achter en kruis de linker vlecht over de rechter vlecht (foto 1). Draai vervolgens de linker vlecht om de rechter vlecht heen (foto 2) en daarna de rechter vlecht daar omheen om het knotje te vormen (foto 3).

Stap 3:

Zet de knot goed vast door het draad om de knot te knopen. Elsa’s kapsel is klaar 😉

Liefs,

TAGS
2 Comments
 1. Reply

  Mariam Bentum

  March 12, 2019

  Dank voor het delen van je tutorial. Ik ben weer ook aan de poppendagblogs en heb je blog vandaag op mijn Facebookgroep gedeeld.

  Groetjes,
  -Mariam
  Mariam’s Creations recycle and create

  • Reply

   Alexa Boonstra

   April 11, 2019

   Dankjewel voor het delen 🙂 Liefs,

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
What’s on Instagram
Instagram has returned invalid data.

Ik zou het leuk vinden als je me volgt :)

Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
February 2019
M T W T F S S
« Jan   Apr »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728