De avonturen van ELSA #13: Feeënpoeder.

Amigurumi Avonturen van Elsa Blog
on
February 1, 2019

In deze blogseries kun je lezen over het avontuurlijke leven van mijn amigurumi popje Elsa en haar zusjes die door jullie zijn of worden gemaakt. We zijn al weer bij het dertiende deel van deze serie beland. In de vorige blog kon je lezen dat Elsa een nieuw popje ontmoette. Benieuwd hoe het verder gaat? Dat lees je in deze blog.

Liefde op het eerste gezicht was het toen Elsa Killian ontmoette, maar hoe moet dat nu verder? Gelukkig staan Elsa en Phoebe voor Elsa klaar om te helpen. Lees je mee?

“Elsa schonk wat thee bij voor haar vriendinnen en ging verder met het verhaal waar ze een uur geleden aan gestart was: ‘Tot het besef kwam dat ik niet eens wist waar hij woonde of hem überhaupt had verteld waar hij mij kon vinden en ik langzaam terug naar huis liep… en sinds die tijd heb ik hem eigenlijk niet meer gezien.’, Elsa zuchtte terwijl ze haar beste vriendinnen Phoebe en Elsa – die ze vaak liefkozend Elsie noemt – het verhaal vertelde van de jongen die ze had ontmoet en waardoor ze nu constant een raar fladderend gevoel in haar maag had.

Phoebe liet alle nieuwe informatie die ze zojuist van haar vriendin had gekregen even rustig op haar inwerken. Elsie zat er minder rustig bij. Elsa leek volgens haar namelijk in een lichte staat van paniek te verkeren en dat vond ze niet zo tof, want liefde was volgens Elsie een gevoel waar je juist blij van moest worden. Ze moest een plan bedenken om haar beste vriendinnetje te helpen.

Ineens had ze een idee en ze stond abrupt op. Natuurlijk had ze zo gelijk de aandacht van haar vriendinnen te pakken. Dat ze het niet eerder bedacht had!

Kijk, eigenlijk is het gewoon heel simpel. Phoebe en ik gaan er gewoon voor zorgen dat hij wel verliefd op je moet worden‘, zei Elsie met een iets luidere stem dan ze bedoeld had. Misschien had dat iets met haar enthousiasme te maken.

Okee, maar ik weet niet eens waar hij woont. Ik ben elke dag doelloos door de wijk aan het dwalen geweest en hoopte hem tegen te komen, heb uren op het grasveld gezeten waar ik hem ontmoette… alleen! Hoe wil je dat gaan doen dan, zonder aanknopingspunt?‘, kwam Elsa mee terug.

Het zou niet de eerste keer zijn dat ik zonder aanknopingspunt iets voor elkaar weet te krijgen Elsa. Dat heb ik tijdens het reizen wel geleerd. Enne… Phoebe is een Valentijnsfee, dus als iemand het kan, dan is zij het wel. Phoebe, heb jij toevallig een idee wat zou kunnen helpen?‘, Elsie keek naar Phoebe, terwijl zij een glazen potje boven tafel toverde met een glinsterende roze inhoud. Elsie ging weer zitten, zodat Phoebe de aandacht even kon opeisen.

Ik ben eigenlijk van mening dat ik me niet te veel moet bemoeien met mensen die de liefde willen vinden, maar als je je er zo naar door voelt kan ik misschien wel helpen. In dit potje zit mijn feeënpoeder, een magische substantie wat er in mijn geval voor zorgt dat het gevoel van liefde dat iemand heeft versterkt wordt. Er is alleen één maar: hij moet jou dus ook leuk vinden, anders werkt het niet…‘, ze liet even een stilte vallen voor ze verder ging: ‘Ik denk alleen dat het beter is als je dingen gewoon op zijn beloop laat lieverd. Het komt echt wel goed! Vriendschap is namelijk een betere basis voor liefde dan alles wat ik met mijn feeënpoeder kan doen. En je bent echt een hele leuke meid, dus ik weet zeker dat hij je geweldig gaat vinden als hij je leert kennen. En je hoeft niet naar hem op zoek te gaan, want ik denk dat je hem zeer binnenkort gewoon weer tegen komt…

Elsa dacht even na over de woorden van haar vriendinnen en voelde zich echt gesteund door die twee meiden met elk hun eigen kijk. Elsie was stil, want deze wending had ze niet verwacht. Maar nu ze er over na dacht, was ze blij dat Phoebe niet zo maar een poedertje gestrooid had om het probleem op te lossen. Phoebe schonk iedereen wat thee bij en niet lang daarna gingen de gesprekken weer over andere dingen.”

Liefs,

Wil jij Elsa of één van haar vriendinnetjes ook haken? De losse patronen en pakketten kun je vinden op verschillende plekken. Klik {hier} voor de verkooppunten.

Het patroon van Killian verschijnt binnenkort… Schrijf 14/2/2019 maar vast in je agenda 😉

 

TAGS
RELATED POSTS
1 Comment
  1. Reply

    Jenny

    February 1, 2019

    Heeeerlijk! Het komt echt wel goed hoor met de liefde Elsa! 😉

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
February 2019
M T W T F S S
« Jan   Apr »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728