De avonturen van Elsa #12: Een nieuw maatje

Amigurumi Avonturen van Elsa Blog
on
January 18, 2019

In deze blogseries kun je lezen over het avontuurlijke leven van mijn amigurumi popje Elsa en haar zusjes die door jullie zijn of worden gemaakt. Dit is het eerste deel van het nieuwe jaar, maar we tellen gewoon lekker door. Dat betekent dat we al weer bij het twaalfde deel in de serie zijn aanbeland. In dit deel maakt Elsa kennis met een nieuw popje.

Soms loopt het allemaal net iets anders dan dat je van te voren had bedacht. Ook Elsa ondervond dit laatst toen ze een nieuw popje ontmoette en tegelijkertijd een nieuwe emotie leerde kennen. Deze blog is verder vanuit het perspectief van Elsa, want helaas was ik er zelf niet bij om dit avontuur mee te maken. Lees je mee?

“Vlinders… ik krijg ze maar niet weg. Ik had nog nooit eerder dat nare, maar toch fijne gevoel gehad. En dat terwijl ik toch al aardig wat emoties heb leren kennen het afgelopen jaar tijdens de dingen die ik meegemaakt heb en de mensen die ik heb ontmoet.

Ik ben naar verschillende beurzen geweest waar ik met heel veel mensen en andere poppen op de foto mocht. Ben op vakantie geweest en dus ook in een vliegtuig, wat best spannend was de eerste keer. Ik heb me draaierig gevoeld en relaxed. Een beetje bang toen ik alleen op pad besloot te gaan. Ik voel me blij als ik met mijn vriendinnen kan zijn en gesteund als ze me helpen door moeilijke momenten heen te komen. Maar vlinders? Die had ik niet verwacht te voelen…

Het gebeurde allemaal toen ik buiten van het laatste warme zonnetje zat te genieten. Het was warm genoeg om zonder jas buiten te zitten, al had ik wel voor de zekerheid mijn vest aangetrokken. Warme zonnestralen schenen en de lucht was strak blauw. Ik heb de wijk nu redelijk verkend en ik heb een heerlijk plekje ontdekt waar je ‘s zomers lekker in het gras kunt picknicken en waar je dus heerlijk van het zonnetje kan genieten.

Ik keek om me heen en zag van ver af een popje wat ik niet leek te kennen. Hij kwam dichterbij en onze blikken kruisten elkaar. Ineens voelde ik een naar gevoel in mijn maag. Ik draaide me snel om en deed alsof ik hem niet gezien had, terwijl mijn gezicht op de één of andere manier warm en rood werd. Het kraken van de grassprieten zei me dat hij dichterbij kwam en een halve seconde had ik lichtelijke paniek. Wat is dit rare gevoel? Wie is het eigenlijk? Wat nou als hij me niet aardig vindt?

‘Hoi!’, een lage mannelijke stem zei dit tegen de achterkant van mijn hoofd, want ik zat nog steeds met mijn rug naar hem toe terwijl hij naast me kwam zitten.

‘H-hoi’, stamelde ik terug en ik draaide me voorzichtig om tot ik hem recht in zijn ogen keek. Het leek hem allemaal niet veel uit te maken dat ik een beetje had gestotterd en hij begon zich aan me voor te stellen.

‘Killian heet ik en jij?’
‘Elsa’
‘Mooie naam! Ik ben hier net komen wonen en ik was bezig met het verkennen van deze straten. Tot ik jou op deze hoge steen zag zitten. Je bent zeker wel een avontuurlijk type zo te zien. Daar hou ik wel van!’

Die grote rode warme gloed en die gekke vlinders in mijn buik leken terug te komen. Killian leek er niet veel van te merken en vertelde wie hij was, waar hij vandaan kwam. Hij bleek een heuse spraakwaterval te zijn.

De rest van de middag zaten we samen in de zon te kletsen en te lachen.

‘Elsa, vind je het leuk om mij binnenkort wat meer van deze plek te laten zien? Ik moet nu helaas naar huis, want die verhuisdozen pakken zichzelf natuurlijk niet uit’, verontschuldigde Killian zich met een gemeende lach.

Ik kon alleen maar knikken terwijl hij op stond en vrolijk weg wandelde. Daar zat ik dan met mijn tomaatkleurige hoofd en vlinders. Ik bleef nog een half uur zo zitten. Tot het besef kwam dat ik niet eens wist waar hij woonde of hem überhaupt had verteld waar hij mij kon vinden en ik liep langzaam terug naar huis…”

Liefs,

Wil jij Elsa of één van haar vriendinnetjes ook haken? De losse patronen en pakketten kun je vinden op verschillende plekken. Klik {hier} voor de verkooppunten.

Het patroon van Killian verschijnt binnenkort… 

 

TAGS
RELATED POSTS
1 Comment
  1. Reply

    Jenn

    January 18, 2019

    Wat een heerlijk avontuur heb je weer mee gemaakt elsa! 😍 GA maar vaak door de wijk wandelen wie weet kom je hem weer tegen 😁

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
January 2019
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031