De avonturen van Elsa #11: Elsa op de Breidagen

Uncategorized
on
December 28, 2018

In deze blogseries kun je lezen over het avontuurlijke leven van mijn amigurumi popje Elsa en haar zusjes die door jullie zijn of worden gemaakt. Nummer 11 zijn we al weer bij aanbeland en in deze blog kun je lezen hoe Elsa met mijn moeder op pad ging op de Breidagen in Zwolle. Het gedichtje is geschreven vanuit het perspectief van Elsa door mijn mams, Bianca Boonstra, die je kunt kennen van Chefwol.nl.*

De Breidagen zijn helaas al weer een tijdje geleden, maar bij het lezen van het gedichtje kon ik gelijk aan deze toffe beurs terugdenken. Het was een enorm drukke beurs en natuurlijk gingen Elsa en alle andere popjes met mij mee om op de stand van Chefwol aanwezig te zijn. Ik kijk al uit naar de volgende edities van de Breidagen aankomend jaar.

Dit is al weer de laatste Avonturen van Elsa voor 2018. Ik wil jullie allemaal enorm bedanken voor het lezen van de avonturen en de gastbloggers Bianca, Wendy, Patricia, Jenny, Debbie en Manon bedanken voor de leuke blogs die jullie hebben ingestuurd. In januari is het weer tijd voor nieuwe avonturen, dus dan zijn we terug met blog 12 🙂 Ik wens jullie enorm veel leesplezier!

Elsa hoog op de nieuwe baliedisplay van Amilishly

Elsa op de Breidagen in Zwolle

Heb je het al gezien? Mijn mama heeft een nieuwe patroonmolen gekocht.
Die molen was hoog – ik kon er zelf niet opklimmen.

Nadat mijn mama de molen had gebouwd stopte ze alle patronen erin.|
En ik mocht erop zitten. Dat leek mij heel erg leuk!

Maar… het was wel heel gezellig, maar ook heel erg druk.
Veel mensen draaiden aan de molen, en bekeken mij aan alle kanten.

Ik werd er een beetje licht van, in mijn hoofd.
En moest mij goed vasthouden, anders viel ik om.

De mama van mijn mama 
heeft samen met de papa van mijn mama heel hard gewerkt.

Ze zei toen het even rustig was: “ik ga even een klein stukje lopen”.
En ik wou dat ik mee mocht… want ik was zo moe van het draaien.

Maar de mama van mijn mama hoorde mij niet.

~!~

Breidagen buit van Alexa.
Yaspé Silk voor Elsa – Bart& Francis
Koel + Cross&Woods tas – Cross&Woods
Handgeverfde haaknaald – RitsIn

Toen de mama van mijn mama terug kwam
had ze vier klosjes in haar hand

Die wilde ze mijn mama laten zien
maar het werd direct weer druk…

Dus draaide ik, en draaide ik
alsmaar in het rond, tot het weer rustig werd.

En toen gebeurde het…
Ik mocht mee!

De mama van mijn mama pakte mij zomaar op, en nam mij mee
samen met de vier klosjes
en haar portemonnee.

~!~

Elsa & Francis

We liepen langs heel veel stands en kramen
En o, het was me druk
Zoveel mensen, niet te tellen…
ik schrok me echt een ongeluk.

De mama van mijn mama liep van de ene hal naar de andere
En nog een derde hal was daar

Zo groot – niet voor te stellen. 
Ze zocht, en vond de kraam van de klosjes
En stelde mij voor aan Meneer Francis
die helemaal uit België was gekomen
met garens voor nieuwe kleren
waar ik alleen maar van kan dromen.

De mama van mijn mama had de klosjes betaald
en ik mocht op de foto met die lieve meneer

En na het eten van een ‘zure muilentrekker’
vertrokken we weer.”

Wil jij Elsa of één van haar vriendinnetjes ook haken? De losse patronen en pakketten kun je vinden op verschillende plekken. Klik {hier} voor de verkooppunten.

*Disclaimer: de avonturen die in deze blog zijn beschreven zijn natuurlijk deels fictief 😉
Alle foto’s in deze blog heb ik zelf gemaakt tijdens de Breidagen,
uitgezonderd de foto van Elsa & Francis © Bianca Boonstra 2018.

TAGS

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
What’s on Instagram
Instagram has returned invalid data.

Ik zou het leuk vinden als je me volgt :)

Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
December 2018
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31