De avonturen van Elsa #9: Rose on the road – KREADOE 2018

Uncategorized
on
December 12, 2018

In deze blogseries kun je lezen over het avontuurlijke leven van mijn amigurumi popje Elsa en haar zusjes die door jullie zijn of worden gemaakt. Nummer 9 zijn we al weer bij aanbeland en in deze blog kun je lezen hoe popje Rose (gemaakt door Wendy Kort met het patroon van Ysolde) de Kreadoe ontdekte. Het verhaal is door Wendy geschreven vanuit het perspectief van Rose. Heel veel leesplezier!*

“Ik was helemaal in de wolken toen ik hoorde dat ik samen met Wendy, Alex en hun twee meisjes mee mocht naar de Kreadoe in de Jaarbeurs in Utrecht! Ik mocht al eens mee, naar de Knit&Knot beurs in Tilburg en dat was toen zo leuk! Ik verheugde mij dus enorm op weer zo’n tof gezinsuitje! Zondag 4 November was het eindelijk zover!

Excited!
In het weekend wordt er bij ons eigenlijk nooit een wekker gezet, maar deze zondag wel en best vroeg ook hoor! Hij stond namelijk al om 7 uur!

Eigenlijk ben ik best een klein uitslapertje – met mijn dekbedje lekker hoog opgetrokken, kan ik uren liggen dommelen in mijn warme bedje – maar nu was ik al ruim voor de wekker wakker. Ik kon echt niet meer wachten!

Eén voor één kwam de rest hun bed uit. Ze keken maar wat raar toen ze mij zagen zitten, al helemaal klaar om te gaan. Ik had ontbeten (jammie: yoghurt met lekkere vruchtjes en een grote kop thee!), ik had gedoucht en ik was aangekleed. Ik mocht van Wendy het vestje aan dat ze voor Elsa had gemaakt en dat zit toch zo lekker! Ik hoop dat Elsa voorlopig nog even niet uit haar haaknaald kruipt..(if you know what I mean! Hihi.)

Helemaal klaar om te gaan was ik alvast met het nieuwe boek van Dendennis bij de ontbijttafel gaan zitten. Zo wist ik zeker dat ze mij én het boek niet zouden vergeten. Wendy wilde het boek namelijk graag laten signeren en ik was een uitdaging met Elsa aangegaan, maar daarover later meer! Slaperig en met wilde haren zat de familie aan het ontbijt. Gelukkig niet lang erna waren we met z’n allen op weg naar Utrecht. Ik besloot nog even een dutje te doen in de grote handtas van Wendy want dat vroege opstaan viel achteraf toch niet zo mee! Gáááááp!

Ballonenpracht
Ik werd wakker van een vlaag koude lucht die langs mijn nekje ging. Toen ik mijn ogen open deed en stiekem over de rand van de tas gluurde, zag ik dat we al over het terrein van de Jaarbeurs liepen. Ik kon de ingang zelfs al zien!! Eenmaal binnen baanden wij ons een weg door een zee van mensen. Wat was het druk zeg! Bij de Kreadoe-hallen stond een enorme roze-groene regenboog van ballonen. De meisjes en ik werden hier super enthousiast van en nadat de meisjes allebei op de foto waren gegaan onder de enorme ballonnenpracht, vroeg ik of ik dat ook mocht.

Dat mocht natuurlijk!

Stippen
We haastten ons naar de fantastisch blauwe caravan van Brechtje. Wendy had hier namelijk via de lieve Charlie van Charlingual een workshop ‘Stippen’ gewonnen. Whooohoo! Helaas mochten de meisjes en ik niet mee doen omdat we nog ietsje te jong waren, maar Alex en Wendy gingen lekker aan de slag. Terwijl de meisjes mee hielpen mooie kleurtjes voor de stippen uit te zoeken, ben ik heerlijk gaan zitten op de werktafel. Ik zocht een tof plekje midden tussen de glimmende potjes verf. Wat een schitterende kleurtjes zaten erbij! Ze deden me een beetje denken aan de potjes nagellak waar ik met mijn zusjes Sakura en Ysolde op onze meiden-avondjes veel plezier aan beleef.

Heerlijk vinden we het om ons op te tutten! Ik besefte mij ineens dat ik mijn zusjes best een beetje miste en ik besloot ze bij thuiskomst snel een dikke knuffel te geven! **Kijk eens wat een mooie stip-pen ik zag!**

Photo bombing
Na de workshop was het tijd om de rest van de beurs te ontdekken. Ik had nog nooit zoveel mooie stands bij elkaar gezien. Wat je hobby ook is, het was er allemaal! Mooi garen, coole stoffen met fantastische prints, inspirerende boeken, stiften, potloden, stickers.. en nog veel meer! Ik werd er wel een beetje hebberig van en mijn hoofdje
ontplofte bijna van allemaal nieuwe, creatieve ideeën die in mij opborrelden! We zagen ook veel bekende ontwerpers, zo leuk! Helaas was Alexa van Amilishly er niet, maar gelukkig zagen we Dendennis wel (want dankzij mij kon Wendy haar boek laten signeren!). En ik had nog een Doen-Durven-Waarheid uitdaging met Elsa staan. Ik moest van haar op de foto met Dendennis in zijn unicorn-onesie.. En ohhh, wat vond ik het toch vervelend dat ik
zo verlegen ben, want ik durfde het niet te vragen.. en dat wist Elsa natuurlijk, die gekke meid!! Maar ik wilde me natuurlijk niet laten kennen! Gelukkig hadden de meisjes een briljant idee: photo bomben.

Ik zeg: “Uitdaging aangenomen en geslaagd! Hihi!”

Bullet journals en washi tape
Nadat we even heerlijk hadden geluncht – er waren superlekkere wafels, goudgele patatjes en ook heerlijke broodjes – mochten de meisjes meedoen aan een workshop Bulletjournalling voor beginners. Ze hebben allebei een eigen journal (zo lief) en waren gelukkig niet zo verlegen als ik. Ze hadden veel bekijks terwijl ze honderduit kletsten en meededen met de workshop, alsof dat de normaalste zaak van de wereld was met hun 4 en 7 jaar oud! Ik mocht ze helpen met het uitzoeken van mooie washi tape en stickers die ze in hun journal konden gebruiken. Wauw wat is dat journallen eigenlijk leuk, misschien heb ik er wel een nieuwe hobby bij…

Vriendinnenpret
Toen we moe maar voldaan langs de laatste stands slenterden, zag ik ein-de-lijk mijn lieve vriendinnen bij de stand van Wolcafé! Jippie! Ze maakten voor mij een plekje vrij waar ik heerlijk even kon chillen.

Ik had ze niet meer gezien sinds de Knit&Knot, dus we hadden super veel bij te kletsen. Ik ontmoette gelijk ook een nieuw vriendinnetje, Noëlle, die net als ik helemaal gek is op de Kerst!! Stiekem hebben we al plannen gemaakt om samen kerstinkopen te gaan doen! Miley en Zoë vertelden mij dat hun bos nu in prachtige herfsttinten verkleurde,
dus daar moet ik snel eens gaan logeren! En ik kon de lieve Elsa – in haar ècht te gekke unicorn onesie – vertellen dat ik haar uitdaging had aangenomen en showde haar de foto op Wendy’s telefoon. De tijd vloog voorbij en voor ik
het wist, was het tijd om weer afscheid te nemen. Na een dikke knuffel van al mijn vriendinnen sprong ik in de grote tas, want ook de Kreadoe was voorbij. Tijd om naar huis te gaan..

Tot volgend jaar Kreadoe, je was geweldig!!
Veel liefs, Rose”

Wil jij Elsa of één van haar vriendinnetjes ook haken? De losse patronen en pakketten kun je vinden op verschillende plekken. Klik {hier} voor de verkooppunten.

*Disclaimer: de avonturen die in deze blog zijn beschreven zijn natuurlijk deels fictief 😉
Alle foto’s in deze blog © Wendy Kort 2018

TAGS

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
What’s on Instagram
Instagram has returned invalid data.

Ik zou het leuk vinden als je me volgt :)

Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
December 2018
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31