De avonturen van ELSA #8: Back to her Roots

Avonturen van Elsa Blog
on
November 16, 2018

In deze blogseries kun je lezen over het avontuurlijke leven van mijn amigurumi popje Elsa en haar zusjes die door jullie zijn of worden gemaakt. Dit is alweer deel nummero acht in deze serie en in deze blog kun je lezen hoe Elsa terug ging naar haar geboortestad voor een heleboel gezelligheid*.

Een leuk feitje over Elsa: haar geboortestad is de gemeente Delft in Zuid Holland. Hier begon het avontuurlijke leventje van dit amigurumi popje voordat ze jullie allemaal mocht ontmoeten. Laatst was Elsa weer even terug in deze fijne stad om af te spreken met de popjes van Jenny: Elsa en Phoebe.

Op de fiets

Delft is een aardig stukje fietsen vanaf waar Elsa en ik nu wonen, maar het was een prachtige dag en heerlijk fietsweer. Omdat er geen zitjes zijn in maatje Elsa neem ik haar altijd mee in zo’n fijne juten shopper waar ze dan altijd haar plekje maakt voor tijdens de rit.

‘Meeeeeeh’, klonk het ineens toen we al een half uur onderweg waren.

‘Meeeeh’

‘Wat is dat?’, vroeg een stemmetje vanuit de tas.

‘Schaapjes’, antwoordde ik, terwijl ik mijn fiets aan de kant van het fietspad neerzette. Dat gaf Elsa genoeg tijd om op mijn zadel te klimmen zodat ze de schapen eens goed kon bekijken. Niet veel later waren we weer onderweg naar Delft.

KEK

Na een klein kwartiertje met heeeeel veel verkeer, stoppen voor verkeerslichten en mensen omzeilen – welkom in Delft – kwamen we aan bij een heel leuk koffietentje/winkeltje. KEK staat voor Koffie en Kopen en is echt een begrip in Delft. Scripties worden daar geschreven, amigurumipatronen ontworpen en leuke mensen ontmoeten elkaar daar. KEK dus. Je kunt daar (bijna) alles kopen wat je ziet en terecht voor de lekkerste koffies, taartjes en heerlijke lunch. Precies waar Jenny, ik en de meiden voor kwamen. Tip voor als je een keer in Delft bent trouwens 😉

De meiden vonden gelijk een comfortabel plekje op de tafel om te zitten en kletsen én om nieuwe avonturen te plannen. Zo werd ook het plan gemaakt gelijk even wat meer van de stad te bekijken, al moest Phoebe na het eten snel door naar een andere afspraak. Na het uitzwaaien van Phoebe gingen de beide Elsa’s met mij en Jenny mee om Delft eens beter te bekijken.

Even de toerist uithangen op de markt. Een foto met het stadhuis van Delft kan dan natuurlijk niet ontbreken en ook de kerken moesten van dichtbij worden bekeken. Op de markt is altijd enorm veel te beleven. Het is een plek waar toeristen vaak uitleg krijgen over de Nieuwe Kerk, het Stadhuis en alle andere parels die Delft rijk is. De markt is er natuurlijks wekelijks te vinden en er worden jaarlijks vele evenementen georganiseerd op de markt.

 

Klompenman Peet

Ook Klompenman Peet stond op de markt met een leuke kraam met handgemaakte klompen. De beide Elsa’s moesten dat van dichtbij bekijken en werden door hun nieuwsgierigheid naar de kraam getrokken.

‘Die zijn er vast niet in onze maat’, zei Elsa beteuterd terwijl ze samen met Jenny’s Elsa alle mooie klompen bewonderde.

‘Pas deze dan maar eens jonge dame’, en Peet gaf beide Elsa’s een setje klompjes in een heel schattig maatje, ‘Zelfs voor jullie fijne maat is een klomp te vinden of te maken’.

De klompen pasten als gegoten en Peet legde de dametjes uit hoe klompen worden gemaakt (onder aan de foto kun je een stukje van het proces uitgebeeld zien).

De klompen gingen natuurlijk niet meer uit de rest van de dag.

Helaas was het na dit kleine klompenfeest toch tijd om afscheid te nemen van Jenny en haar Elsa en gingen we weer op de fiets naar huis. Elsa viel al snel in slaap op haar fijne plekje in de tas en droomde al over haar volgende avontuur.

Liefs,

PS. Heel veel dank aan Jenny Wilmer voor het helpen met de totstandkoming van deze blog <3

Wil jij Elsa, Prism of één van haar vriendinnetjes ook haken? De losse patronen en pakketten kun je vinden op verschillende plekken. Klik {hier} voor de verkooppunten.

*Disclaimer: de avonturen die in deze blog zijn beschreven zijn natuurlijk deels fictief 😉

TAGS
RELATED POSTS
1 Comment
 1. Reply

  De Breimeisjes

  November 16, 2018

  Ha, wat leuk om te lezen en te bekijken 🙂
  Geweldig, die klompen!
  Groetjes,
  Akkelien

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
November 2018
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930