Review: Scheepjes Our Tribe

Blog Reviews
on
November 13, 2018

Scheepjes Our Tribe, het garen geïnspireerd door de Bloggersgroep van Scheepjes, is al weer een tijdje verkrijgbaar inmiddels. Iedere blogger mocht speciaal voor deze garenlijn een eigen kleurenpalet samenstellen, waardoor dit garen een hele persoonlijke touch heeft gekregen. Dit palet werd aangevuld met effen varianten om nog meer te kunnen variëren en recentelijk zijn er weer acht nieuwe kleuren van dit garen verschenen.

Over Our Tribe

Scheepjes Our Tribe bestaat uit een mix van 70% merino superwash en 30% polyamide. Hierdoor is het garen onder andere geschikt voor sokken, shawls en truien. Ieder verloop-kleurstelling draagt de naam van de blogger/blogster die het palet heeft samengesteld en ook Simy Somer en Marie (Tissu de Marie) hebben een eigen kleurenpalet samengesteld. Scheepjes geeft aan dat de bloggersgroep echt als een Tribe voelt en dit probeerden ze te vertalen naar dit specifieke garen.

Inmiddels zijn er 21 multikleuren en 11 unikleuren van dit garen beschikbaar. Hierdoor zijn er vele combinaties mogelijk en kun je met dit garen enorm veel kanten op. Ook is er genoeg inspiratie beschikbaar: De Big Sister en Little Sister Shawl die je in Yarn 5 kunt vinden, of wat dacht je van de Winterberry Socks die Carmen ontwierp voor Yarn 6?

Specificaties

Naalddikte: 2.5-3 mm
Gewicht: 100 gr.
Lengte: 420 m
Samenstelling: 70% Merino, 30% Polyamide
Stekenverhouding: 10 x 10 cm  = 40 S x 28 R
Adviesprijs: €8.95

Wasvoorschriften
Warm strijken || Machinewasbaar tot 40 graden || Niet bleken || Mag niet in de wasdroger || Plat drogen

Nieuwe kleuren!

Toen wij in september met het ambassadeursteam van Breiclub uitgenodigd werden om een kijkje te nemen bij Scheepjes, konden we daar ook de nieuwe kleurstellingen Our Tribe alvast bezichtigen. De nieuwste aanwinsten van het Scheepjes team, Christina (bekend van A Spoonful of Yarn) en Matt (bekend van A Boy & Bunting) hun kleurstellingen waren daar te bezichtigen. Het moest alleen nog wel even een verrassing blijven 🙂 Ik pakte gelijk het groene garen wat Christina samengesteld had eruit. Wat een te gekke kleur met al die groentinten!

Werken met Our Tribe

Voor een eerlijke blog wilde ik wel zelf wat gemaakt hebben met Our Tribe voor ik mijn mening zou geven. Ondanks dat ik de kleurstellingen echt bijzonder vind en de ene wat meer bij me past dan de ander, was ik in het begin niet gelijk weg van het garen. Ondanks dat 70% van het garen bestaat uit Merino vind ik het garen niet gelijk zacht aanvoelen, waardoor ik minder snel geneigd ben om er een paar sokken van te maken.

Ik besloot een vestje voor Elsa te maken om te zien hoe het garen haakt en zo kon ik gelijk beoordelen hoe het garen uitvalt. Ik koos Fifty Shades of 4ply, een mooie herfstige kleurstelling. Ondanks dat het verloop van het garen redelijk lang is lukte het me om alle aspecten van het garen in het vestje te verwerken. Yaay! Het garen voelde tijdens het haken zachter aan dan ik in eerste instantie verwacht had, toen ik aan de bol voelde en het vestje voelde ook zachter aan toen het klaar was. Dit stemt hoopvol en nu denk ik er toch over om een paar sokken te gaan maken met dit garen 🙂

Ik denk dat het assortiment voor ieder wat wils bevat en dat je met het garen veel kanten op kunt. Naar mijn mening echt wel het proberen waard. Het garen heeft mij in ieder geval verrast.

Wat zijn jouw ervaringen met Scheepjes Our Tribe? Laat het me weten in een reactie.

Liefs,

 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
November 2018
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930