Scheepjes YARN: 6 favo projecten uit de reeks

Blog Reviews
on
November 5, 2018

De nieuwste Scheepjes Yarn verscheen vlak voor Kreadoe met het thema FOLK. Aangezien er waarschijnlijk veel reviews over deze uitgave verschijnen besloot ik het net over een andere boeg te gooien met dit nummer. Ik deel in deze blog namelijk mijn 6 favoriete projecten uit de YARN, en daarmee bedoel ik dus mijn favoriete project uit alle zes de YARN issues die tot nu toe verschenen zijn!

Ik heb op dit moment alle nummers van dit halfjaarlijkse blad in mijn kast staan en keer op keer worden ze net een slagje dikker. Over Issue 5 schreef ik ook al een blog welke {hier} te lezen is. De projecten die in deze book-a-zines te vinden zijn, zijn heel divers waardoor er in ieder nummer wel iets leuks te vinden is om je op te storten.

YARN 1 – Sea: SUMMER TUNIC van Annelies Baes

Ik ben gek op kanten strandjurkjes. Je ziet ze tegenwoordig overal in de winkels in de zomer en op het strand kun je ze ook niet missen. Deze versie, ontworpen door Annelies Baes stal gelijk mijn hart en staat nog steeds hoog op mijn lijstje om een keer te maken. Heerlijk om over je bikini te dragen. Alleen welke kleur zal ik toch kiezen…

YARN 2 – Midnight Garden: FIREWORK COASTERS van Christa Veenstra

Op zoek naar een leuk cadeautje voor een housewarming? Of een snel te maken cadeautje voor sint/kerst? Deze Firework coasters zijn daar perfect voor én ze helpen je van je restjes katoen af! Win-win toch? Ik heb al een aantal van deze leuke coasters van Christa Veenstra uit mijn naald geschud en weggegeven 🙂

YARN 3 – Tropical: HUMMINGBIRD CARDIGAN van Carmen Jorissen

Er zijn voor mij wel duizend redenen te bedenken waarom ik dit zomerse vestje zo leuk vind. Het gebruikte garen is daar één van. Een andere reden is dat dit patroon makkelijk naar je eigen wensen aan te passen is. Heb je liever een korter vestje? Geen probleem. Andere kleuren? Je kunt eindeloos combineren. Haak je vooral onderweg? Je kunt de blokjes afzonderlijk haken, zodat het project niet te groot is om mee te nemen 😉

YARN 4 – Dutch Masters: COLOUR STUDY THROW van Jellina Verhoeff

Sowieso vind ik het vierde Issue: Dutch Masters, een inspirerend nummer. Alle items uit dit nummer zijn geïnspireerd op grootmeesters uit de kunstgeschiedenis. Jellina nam voor dit project de stijl van Escher en combineerde dit met het kleurenpallet wat je kunt herkennen van Rembrandt. Ik vind het een plaatje om te zien.

YARN 5 – Woman: REBEL WRAP  van Kirsten Ballering

Ik houd wel van statements (en stiekem heb ik precies hetzelfde okergele leren jasje als het model op de foto). Ik kan me daarom wel vinden in de kleurkeuze voor deze enorm lange en warme sjaal die Kirsten voor dit nummer ontworpen heeft.

YARN 6 – Folk: SLEEPING REINDEER van Carmen Jorissen

Natuurlijk kan amigurumi niet ontbreken en deze cutie van Carmen is echt zo schattig. Ik vind het een perfect kraamcadeautje en ook met de kleuren en grootte van dit schatje kun je eindeloos combineren. Dikker garen en grotere haaknaald = grotere knuffel, maar je kunt je ook uitleven met een kanthaaknaald en Scheepjes Maxi Sweettreat voor een tashanger bijvoorbeeld.

Benieuwd naar het nieuwste nummer? Je kunt hem onder andere {hier} vinden.

Liefs,

 

 

TAGS
RELATED POSTS
1 Comment
 1. Reply

  De Breimeisjes

  November 5, 2018

  Ja, wat zijn dit geweldige bookazines!
  Groetjes,
  Akkelien

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
November 2018
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930