Mysterious Monday #3: Toch maar Team Uithaal

Blog Crochet
on
October 15, 2018

Twee weken zijn we inmiddels onderweg met de MB2018. Ik startte iets later, omdat ik nog een aantal andere projecten had lopen en ondanks dat ik had gezegd dat het me waarschijnlijk niet zou lukken om iedere week te bloggen, heb ik toch ook deze week een blog over mijn voortgang in petto. Kijk je mee?

Blok 1 – Middenblok

Vorige keer liet ik al een stukje zien van mijn middenblok van het eerste blok: Denk ik aan Afrika. Ik vond de combinatie van het Tunische haakwerk en de Fantomas echt geweldig. De steken vlogen van mijn haaknaald en binnen een mum van tijd was het middenblok dan ook af. Sowieso hou ik enorm van Tunisch en daardoor is geen steek me te gek. Daarnaast vond ik het effect enorm leuk doordat de eerste toer van de nieuwe steek nog in de vorige kleur was. Dat bracht bij mij de “samsam” gevoelens 🙂

Blok 1 – Rand 1

Verder met de eerste rand. Deze werd gemaakt in de ingekapselde parelsteek wat in het patroon omschreven wordt als een reis naar Egypte. Tof! En ook de steek was leuk om te doen. Ik pakte volgens mijn lijstje de kleur die ik voor mijn originele kleur had gewisseld en dat bleek de Okergeel te zijn. Tof en gewaagd om die uit te zetten tegenover het grijs en groen. Passend bij Egypte? Ik ben er nog nooit geweest, maar denk naast de Nijl ook aan woestijn. Volgens mij zit dat wel goed dus. Passend bij mijn andere kleuren? Gaan we zien 😉 Maar ik denk dat het wel goed komt. De GP van Japan (samen met vriendlief naar Max Verstappen kijken), zorgde dat ik ook deze rand snel klaar had en aan rand 2 beginnen kon…

In het patroon wordt trouwens aangeraden nu op te spannen. Dit omdat de eerste rand – door de samenstelling van het garen – nogal lubbert. Dit wordt met het opspannen echt verholpen. Ik kies er persoonlijk voor om verder te haken, omdat ik weet dat het lubberen goedkomt. En ik span mijn blok op als hij volledig klaar is.

Blok 1 – Rand 2

De Waistcoat steek. Daar ging het bij mij mis. Het patroon gaat goed… Hoe ik de steek moet haken begrijp ik… alleen doordat ik veel tapestry haak wat dan echt strak moet, doe ik dat hier dus automatisch ook! Ik kan echt niet in mijn steken komen en het wordt veel te strak. Dit wist ik eigenlijk al, maar ga ik het dan echt uithalen?

Ja. Toch maar #teamuithaal, want ook mijn moeder – Bianca Boonstra – is het er mee eens dat het echt veel te strak is. Verder vind ik mijn blok heel tof worden in deze kleuren. Ik hoop jullie ook!

Haak of brei je mee? Ik ben benieuwd naar je voortgang.

Volg ook de Mysterious Monday avonturen van Akkelien, Renske en Sietske.

Benieuwd naar mijn andere artikelen in deze reeks? Je vindt ze {hier}

Liefs,

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
October 2018
M T W T F S S
« Sep   Nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031