Mysterious Monday #2: Een ander palet.

Blog Crochet
on
October 8, 2018

Afgelopen week startte de MB2018 en liet ik je zien welk pakket ik ontvangen heb. Inmiddels zijn veel mensen al begonnen met het breien of haken aan de deken. Ik op het moment van schrijven ook, waarvan ik zo een klein stukje ga delen. En…. ik heb een mooi palet samengesteld waarmee ik het komende half jaar aan de slag wil gaan… passend bij mijn woonkamer.

Net even anders…

European Skies was het pakket wat ik ontvangen had om dit project mee aan te gaan. Mooie grijze en bruine tinten, die ook in mijn woonkamer voorkomen. Alleen heb ik ook groen, blauw en oker in mijn persoonlijke palet zitten. Daarom leek het mij een goed idee om elementen uit alle dekens samen te brengen in die van mij. Uit European Skies: grijs en bruin, uit de Desert: okergeel, uit de Nordpolen: groene tinten. Inspiratie vanuit de hele wereld dus waarmee ik mijn deken ga haken. Past toch weer goed bij het thema Around the World… Ik denk dat ik mijn palet ook die naam meegeef.

Zelf samengestelde pakket met elementen van alle kleurpaletten.

Ook vind ik het altijd leuk om dingen net even wat anders te doen als anderen. Net even mijn eigen weg te zoeken en te zien waar dat mij brengt. Want doordat ik kleuren heb omgewisseld zullen de patronen die Bianca ontwikkeld heeft ook een andere dimensie krijgen. Super spannend hoe het er uit komt te zien…

Denk ik aan Afrika…

Het eerste blok brengt ons trouwens in Afrika. Hoe cool is dat! Ik krijg gelijk herinneringen aan mijn tijd in Kenya of de tijd dat mijn vriend twee maanden in Mauritius zat (en ik in ons kikkerlandje). Bianca deelt ook haar gedachten, wat deze deken nog een persoonlijkere touch geeft. Het begin is Tunisch… Tunisch haken vind ik echt heerlijk om te doen. Daardoor was ik extra benieuwd welke steken op me wachtten 🙂 Het middenblok haakte heerlijk weg en ik vond het een fijne afwisseling van steken. De opbouw lekker rustig… Tunische Basis, Tunisch Recht en langzamerhand een klein beetje meer uitdaging door omslagen en afwisseling in het patroon.

Middenblok van Blok 1: Denk ik aan Afrika…

De volgende keer hoop ik nog meer te kunnen laten zien van hoe mijn eerste blok tot uiting komt, maar you never know. In ieder geval is de start nu gemaakt.

Haak of brei je mee? Ik ben benieuwd naar je voortgang.

Volg ook de Mysterious Monday avonturen van Akkelien, Renske en Sietske.

Benieuwd naar mijn andere artikelen in deze reeks? Je vindt ze {hier}

Liefs,

TAGS
RELATED POSTS
2 Comments
 1. Reply

  De Breimeisjes

  October 8, 2018

  Mooi, je eigen palet! Dit wordt een uniek exemplaar!
  En ja, ik vind de Tunische steken ook heel leuk om te doen 🙂
  Groetjes,
  Akkelien

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
October 2018
M T W T F S S
« Sep   Nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031