Mysterious Monday #1: De Mystery Blanket 2018

Blog Crochet
on
October 1, 2018

Onder het mom van Mystery Maandag bloggen blog-collega’s Sietske en Akkelien al jaren over hun avonturen met de Mystery Blanket van Breiclub. Aangezien ik maandag daar ook dé perfecte dag voor vind doe ik gezellig met hen mee en blog ik vanaf nu op maandagen over de Mystery Blanket. Niet iedere maandag, maar wel gewoon maandag.

Vandaag is het 1 oktober wat de start van de Mystery Blanket 2018 betekent. Een bijzondere editie belooft het deze keer te worden, want het is de vijfde keer dat heel Nederland kan aanhaken of meebreien met deze deken. Het belooft een reis rondom de wereld te worden. Niet in 80 dagen zoals Phileas Fogg deed, maar in 6 maanden. Gelukkig maar, want de wereld is te mooi om er in 80 dagen doorheen te zijn, vind je niet?

Unboxing

Afgelopen week kreeg ik een mysterieuze blauwe doos binnen. Voor mij geen mysterie stiekem, want achter de schermen heb ik meegewerkt aan bepaalde gedeeltes van de deken, maar toch vol verwachting. Drie kleurpalletten zijn samengesteld voor deze deken met elementen van over de hele wereld.

European Skies – Grijs en Bruintinten. Ik snap de keuze voor grijs en bruin wel, als je naar onze bewolking kijkt is het nooit helemaal grijs 😊 Vooral tijdens een onweersbui kun je mooie tinten bruin in de lucht waarnemen.
Desert – Rood, Geel en Oranje. Voor desert komt de inspiratie uit Kenya waar de bodem echt rood is, van de Grand Canyon en de rode Navajo Woestijn 😊
Nordpolen – Wit, Blauw en Groen. Dit pallet met het groen komt van de Aurora Borealis die je onder andere in het Noordpool gebied enorm goed kunt zien.

Ik ontving de bovenste, maar aangezien ik die al een soort van gehaakt heb *kuch* ga ik lekker wat kleurtjes omruilen… en hoe dat er uit ziet kun je later zien 🙂

European Skies Box

European Skies Box inhoud. Versie met wol.

De versie met wol van de haakdeken bestaat uit Durable Cosy Fine en LangYarns Fantomas. In het pakket voor de breideken kun je ook LangYarns Merino 120 vinden. Voor de wolloze haakdeken is de keuze gemaakt voor Durable Cosy Fine en Yarn & Colors Must-Have en voor de breideken komt daar Yarn & Colors Charming bij.

Ik ben benieuwd welke kleuren Sietske, Akkelien en Renske hebben gekozen voor hun deken(s). Renske blogt over de versie zonder wol, zodat je kunt zien hoe die er uit komt te zien. En volgens mij had Akkelien de desert breideken getest. Spannend spannend! Binnenkort meer!

Liefs,

TAGS
RELATED POSTS
3 Comments
 1. Reply

  Mariams |Creations

  October 2, 2018

  Spannend zo’n mystery blanket. Ik blijf je volgen. Groetjes, Mariam

  • Reply

   Alexa Boonstra

   October 5, 2018

   Wat leuk Mariam 🙂 Knuf Alexa

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
October 2018
M T W T F S S
« Sep   Nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031