De avonturen van ELSA #5: AMSTERDAM!

Amigurumi Avonturen van Elsa Blog
on
September 14, 2018

In deze blogseries kun je lezen over het avontuurlijke leven van mijn amigurumi popje Elsa en haar zusjes die door jullie zijn of worden gemaakt. Dit is het vijfde deel in deze serie alweer en in deze blog kun je lezen hoe Elsa Amsterdam ontdekte en daar een bekende tegenkwam*.

Amsterdam stond al een tijdje op de planning voor mij en mijn vriendin Patricia en natuurlijk moest Elsa ook mee om deze diverse stad te ontdekken. Doordat het zo druk in de stad was vanwege Pride konden we niet overal stoppen om foto’s te maken, maar toch genoeg om deze blog mee te vullen 😉 Deze blog is vanuit het perfectief van Elsa geschreven.

“Amsterdam! Daar moet je toch minstens één keer in je leven geweest zijn? Dat dacht ik dus ook! Dus toen ik hoorde dat Alexa en Patricia hadden afgesproken om een dagje naar Amsterdam te gaan, ben ik stiekem in haar tas gekropen om mee te gaan. Alexa neemt toch altijd zo’n grote open tas mee, dus ruimte genoeg voor mij.

Tijdens de treinreis heb ik lekker geslapen en ook de tram heeft me blijkbaar niet wakker kunnen schudden. De geur van eten? Nou… dat was een ander verhaal.

Pannenkoeken eten bij MOOK in Amsterdam

Heb jij ooit pannenkoeken gezien met zalm? Ik vond het ook een beetje gek toen ik ontdekte dat Patricia en Alexa beide zo’n pannenkoeken stapel besteld hadden. Alexa keek niet eens gek op toen ik op de tafel klom en ze bood me zelfs een stukje pannenkoek aan. Zelf had ik liever eentje met veel fruit of een berg chocola gehad, maar deze was ook niet verkeerd.

De volgende stop zou Stephen en Penelope zijn, dus tijd voor een wandeling. Ondertussen werd het steeds drukker op straat. Het bleek de aftrap van Pride te zijn en overal in de stad zag je mooi aangeklede mensen. Patricia vertelde dat haar Elsa ook ergens in de stad moest zijn, want die kon Pride natuurlijk niet laten lopen. Onderweg waren er zo veel leuke winkeltjes. Bakkerijtjes met macarons en zelfs een klein antiekwinkeltje met allemaal spulletjes uit Japan. De Kimono’s die buiten hingen waren stuk voor stuk prachtig, maar natuurlijk veel te groot voor mij. Dus die moest ik helaas daar achterlaten… en we wandelden weer verder naar Stephen en Penelope.

Bij Stephen en Penelope in Amsrerdam

We gingen de winkel binnen en overal hing van dat prachtige meerkleurige garen. Alles was met de hand geverfd zei Patricia. Ik mocht een streng uitzoeken van Alexa, mits het een kleur was die we beide mooi vonden. 100 gram is natuurlijk veel te veel voor mij alleen, dus we zouden er samen iets van gaan maken. Het werd een prachtige streng die perfect bij mijn haar past, met toffe spikkels erop. Zie je me al lopen met een jasje of jurkje in deze kleur? Of wat dacht je van een Kimono, speciaal voor mij gemaakt? Nog half in dromenland had ik niet gehoord dat mijn vriendinnetje al naast me stond.

Elsa en Elsa herenigd.

ELSAAAAA!‘, hoorde ik ineens vlak naast me, want daar was mijn vriendinnetje.
ELSIEEEE!‘, riep ik terug naar haar (ja dat is mijn bijnaam voor haar, want soms is het wel irritant om beide Elsa te heten), terwijl ik haar een dikke knuffel gaf, ‘Ik hoorde al dat je in Amsterdam was!

Kan ook niet anders! Ik kan Pride toch niet overslaan! Al ben ik volgende week weer in België voor Land of Love en andere festivals.

Ik snap niet hoe jij zo bruin blijft Elsie!‘, grapte ik, terwijl ik het donders goed wist met al die evenementen en festivals die mijn vriendinnetje bezoekt.
Elsie was het gelukkig eens met mijn plannen en probeerde Patricia te overtuigen om een soortgelijk idee uit te werken, dus ook Patricia kwam er niet zonder aankoop weg.

Na deze hereniging hebben we de rest van de middag met zijn vieren door de stad gelopen en gekeken naar alle mensen die afkwamen op de evenementen in de stad. Wat een kleurrijke belevenis is dat. Boten werden klaargemaakt voor de parade in de grachten en overal in de stad zag je mensen gehuld in de meest vrolijke kleding. Dit zou perfect geweest zijn voor mijn zusje Prism.

De regenboogvlag kondigt pride aan

De laatste foto maakte Elsie van mij, voordat ze de trein zou nemen naar België. Op naar haar volgende avontuur. Ik zelf klom weer in de tas van Alexa, want Amsterdam ontdekken is best wel vermoeiend als je zo klein bent als ik. En ik viel lekker in slaap, al voor we zelfs in de trein zaten onderweg naar huis.”

Liefs,

Wil jij Elsa of één van haar vriendinnetjes ook haken? De losse patronen en pakketten kun je vinden op verschillende plekken. Klik {hier} voor de verkooppunten.

*Disclaimer: de avonturen die in deze blog zijn beschreven zijn natuurlijk deels fictief 😉

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
September 2018
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930