De avonturen van ELSA #4: Patricia haar Elsa maakt het spannend!

Amigurumi Avonturen van Elsa Blog
on
August 31, 2018

In deze blogseries kun je lezen over het avontuurlijke leven van mijn amigurumi popje Elsa en haar zusjes die door jullie zijn of worden gemaakt. Deze vierde blog in deze reeks geeft de hoofdrol aan de kleine freerunner Elsa* van Patricia . Inmiddels zijn er al meerdere Elsa’s uit de naalden van Patricia gekropen en heeft ze ook Fay al gemaakt. Deze Elsa maakt het echter wel heel bont! Heel veel leesplezier!

Freerun Elsa
© 2018 Patricia van Steensel

“Hoi allemaal,

Wat leuk dat jullie even wat tijd vrij maken om mijn verhaal te lezen. Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Elsa en ik ben nu alweer even in Nederland. Maar mijn terugkomst ging niet zo gemakkelijk als ik had verwacht…

Het begon namelijk na een geweldig festival in Amerika (Coachella), hier kon ik mooi mijn nieuwe kleren dragen en door het heerlijke zonnetje kreeg ik ook nog een mooi kleurtje. Ik besloot om naast het bezoeken van dit festival ook een nieuwe hobby aan te leren, ik wilde namelijk een freerunner worden. Jullie hebben ze vast wel eens gezien, van die mensen die op een bepaalde manier over of langs gebouwen rennen en vliegen.

De vrijheid die ik hiermee zou creëren voor mezelf leek me geweldig. Mama vond het maar niets en vroeg zich af of ik niet gewoon iets “normaals” kon hebben als hobby.

Ik ben eigenlijk altijd wel een beetje anders geweest dan “normaal”, want wie heeft er nou o.a. rood/paars haar. In Nederland moeten we daar altijd nog een beetje aan wennen en in Amerika voelde ik me toch wel echt thuis. Iedereen wilde weten waar ik die kleur vandaan had, maar dat kon ik niet vertellen want mijn mama had deze speciaal voor mij gekocht. Stiekem denk ik dat mama ook anders wil zijn dan “normaal”, want wie bepaalt er nou eigenlijk wat normaal is…

Freerun Elsa
© 2018 Patricia van Steensel

Maar na dit geweldige festival wilde ik toch ook wel weer naar huis, want er stond een ander feest op het programma. Mama had namelijk gevraagd of ik mee wilde naar het verjaardagsfeestje van haar vriendin en dat wilde ik zeker wel! Jullie moeten namelijk weten dat hier heel veel vriendinnen van mij aanwezig zouden zijn en wat is er nou fijner dan een mooie dag vieren met vrienden en familie.

Ik had alleen tegen mama gezegd dat ik pas op het laatste moment zou aankomen op Schiphol en dat ik anders wel alleen naar het feest zou komen. Wat ik niet vertelde was dat ik een vliegtuig eerder zou nemen en haar zo zou verrassen om toch op tijd te zijn.

Voordat ik het vliegtuig in ging heb ik nog even snel genoten van de zee en het strand. Want hier in Nederland was het toen pas net lente, dus zo heel warm zou het niet zijn.

Freerun Elsa
© 2018 Patricia van Steensel

In het vliegtuig zat ik te bedenken wat ik allemaal zou gaan doen in Nederland, welke vrienden ik allemaal zou bezoeken en welke leuke dingen ik allemaal zou gaan doen. Tevens wilde ik in Nederland uiteraard ook freerunnen, heel stiekem over overheidsgebouwen maar dat leek me bij nader inzien misschien niet heel slim.

In het vliegtuig heb ik ook veel geslapen want dat had ik toch wel iets te weinig gedaan tijdens het festival. Slaaptekort is dus nooit goed want dan ga je soms dus rare dingen doen en denken.

Ik kwam dus een dag eerder aan dan dat mama mij verwachtte en toen ik thuiskwam was mama nog op haar werk. Het zonnetje scheen en het was toch wel lekker op het balkon, dus ik besloot om even lekker op het balkon te gaan zitten.

Freerun Elsa
© 2018 Patricia van Steensel

Maar niet zoals normale mensen dat zouden doen op een stoel, nee ik vond het een slim idee om te gaan zitten op de rand van het balkon (mensen, doe niet absoluut nooit na! Het is levensgevaarlijk!!). Door mijn moeheid en het gebrek aan balans leunde ik iets te veel naar achter en verloor ik mijn evenwicht. Door mijn vaardigheden als freerunner kon ik mezelf redelijk redden maar kon ik niet voorkomen dat ik toch verkeerd terecht kwam.

Een buurman zag het gebeuren en heeft me opgepakt en naar het ziekenhuis gebracht. Ik moest heel even rustig aan doen, maar mocht wel naar huis, thuis verraste ik mama alsnog maar wel met wat schrammen en schaafwonden.

Het feestje miste ik helaas omdat ik me de volgende dag toch niet zo lekker voelde en van mama moest blijven liggen. Maar een paar dagen later zag ik iedereen gelukkig weer en konden we alsnog een klein feestje vieren met z’n allen.

Nu ik alweer een paar maanden in Nederland ben gaat het toch wel weer kriebelen en ben ik aan het nadenken welke landen en steden ik nog wil bezoeken. Maar voor nu volgt er eerst een kleine vakantie in Nederland.

Wees voorzichtig en kom allemaal weer veilig terug van vakantie maar vooral geniet van al het moois om jullie heen!

 

Veel liefs, Elsa”

Wil jij Elsa of één van haar vriendinnetjes ook haken? De losse patronen en pakketten kun je vinden op verschillende plekken. Klik {hier} voor de verkooppunten.

*Disclaimer: de avonturen die in deze blog zijn beschreven zijn natuurlijk deels fictief 😉

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
August 2018
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031