De avonturen van ELSA #2: Als een kind in de speelgoedwinkel

Uncategorized
on
August 17, 2018

In deze blogseries kun je lezen over het avontuurlijke leven van mijn amigurumi popje Elsa en haar zusjes die door jullie zijn of worden gemaakt. Dit is het tweede deel in deze serie en in deze blog kun je lezen hoe Elsa op ‘Bring Your Amigurumi to work Friday’ de Xenos ontdekte*.

Collega amigurumist DenDennis heeft een tijdje geleden het concept Bring Your Amigurumi to work Friday weer nieuw leven ingeroepen. Elke eerste vrijdag van de maand ‘mag’ je amigurumi mee naar het werk, wat soms grappige situaties met zich mee brengt. Deze tafereeltjes kunnen dan worden gedeeld op Instagram en Facebook met de hasthag: #ddbyaf.

Elsa liet dit zich geen twee keer zeggen. Zij vond dit wel wat! Aangezien er een dagje shoppen op het programma stond – jaja beursvoorbereidingen – ging zij natuurlijk mee. Het doel was leuke mandjes te scoren om mijn spulletjes van het najaar in te presenteren, maar als het aan Elsa had gelegen, had ze de hele winkel leeg gekocht.

Het begon al toen we nog maar net binnen waren. Deze picknicktafel stond precies op ooghoogte voor Elsa omdat ze op mijn schouder zat. Een stukje hoger dan dat ze normaal kan kijken natuurlijk, vanwege haar kleine formaat. Daar stonden deze picknicktafels die je tijdens barbecues kunt neerzetten met potjes saus erin. Elsa moest dat natuurlijk gelijk proberen en zag zichzelf letterlijk al helemaal zitten. Zelfs de parasol vond ze helemaal het einde.

“En de gaten in de tafel dan?”, opperde ik terwijl ik een DIY probeerde af te wenden.
“Die vullen we toch gewoon op? En daar haken we met gemak een kleedje overheen. Zie je niks meer van”, was haar stellige antwoord.

Terwijl ik afgeleid was sprong Elsa van mijn schouder af en klom naar boven in dit wandrekje.

“Wat dacht je hiervan?!”, hoorde ik ineens van bovenaf, “Dit is toch tof voor het najaar?”.
“We vinden vast nog meer leuke dingen”, antwoordde ik terwijl ik me afvroeg waaraan ik begonnen was.

Nog geen minuut later was ze weer verdwenen en op de rug van deze roze eenhoorn-hobbel-paard geklauterd. Dat was natuurlijk een fotomomentje. Toen ik vroeg of ze niet liever op het stoerdere paard ernaast wilde werd er gelachen. “Wat is er nou stoerder dan een eenhoorn?”

Als je Elsa meeneemt kan het niet anders dan dat je wat beleeft. Na het paard geprobeerd te hebben viel haar oog op deze zit-hangmat. Hij hing alleen nogal hoog. Gelukkig is hoogtevrees een woord wat niet in het woordenboek van Elsa voorkomt. Ze zag zichzelf wel zitten op de beurzen die in het najaar komen, met alle andere amigurumi zusjes en vriendinnetjes.

“Alexa, eet jij popcorn?”, vroeg Elsa terwijl haar oog viel op dit leuke miniatuur popcornmakertje. Helaas kan ik daar geen ja op antwoorden, maar de verhoudingen kloppen precies met Elsa. Ze zag zichzelf al popcorn verkopen. €1,- per zakje… op de Knit&Knot of de Breidagen in het najaar bijvoorbeeld.

Dit is wat er gebeurt als je je amigurumi meeneemt tijdens het shoppen. Ze gaat er bijna met de popcornmachine vandoor.

Ondeugend is ze wel een beetje, maar ik kan haar niet meer uit mijn leven wegdenken inmiddels.

Liefs,

Wil jij Elsa of één van haar vriendinnetjes ook haken? De losse patronen en pakketten kun je vinden op verschillende plekken. Klik {hier} voor de verkooppunten.

*Disclaimer: de avonturen die in deze blog zijn beschreven zijn natuurlijk deels fictief 😉

TAGS
1 Comment
  1. Reply

    Bianca Boonstra

    August 19, 2018

    Nou, Elsa, ga je binnenkort nog een keertje mee shoppen? Lijkt mij wel heel gezellig!

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
What’s on Instagram
Instagram has returned invalid data.

Ik zou het leuk vinden als je me volgt :)

Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
August 2018
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031