Howto: Gekleurd amigurumi brilletje DIY

Blog DIY
on
August 16, 2018

Vandaag heb ik misschien wel weer een hele leuke tutorial voor jullie. Misschien heb je hem al voorbij zien komen op Instagram, het brilletje van Elsa. Deze brilletjes zijn alleen maar in het goud te verkrijgen. In deze blog ga ik met behulp van een paar foto’s laten zien hoe je je brilletje snel eigen maakt met behulp van gekleurd nagelak 🙂

Allereerst wat meer over het brilletje. Het brilletje wat ik gebruik voor Elsa is 50mm breed en is bijvoorbeeld bij Chefwol of Crea Irene verkrijgbaar. Ik kreeg al een paar keer de vraag of brilletje ook in andere kleurtjes verkrijgbaar is, maar helaas heb ik ze nog niet kunnen vinden in andere kleurtjes. Vandaar dit DIY’tje. Want in een paar minuutjes en wat droogtijd heb je zo een brilletje in je favoriete kleur.

Materiaal:

  • Het brilletje voor je popje;
  • Een stuk aluminiumfolie om onder je brilletje te leggen;
  • Een nagellakje in je favoriete kleur. Ik gebruikte voor deze DIY Miss Sporty Clubbing Color #055.

Stap 1:

Vouw het stukje aluminium tot een stuk werkblad en leg je brilletje daar op

Stap 2:

Lak eerst de bovenkant van je brilletje en laat goed drogen. Probeer niet te vaak over het oppervlak heen te gaan, omdat je anders dikke klodders lak krijgt. Het brilletje kun je altijd een tweede laagje geven als het opgedroogd is.

Stap 3: 

Verf de onderkant van je brilletje zodat alles bedekt is met nagellak en laat weer goed drogen. Het kan er een beetje slordig uit zien tijdens het lakken, maar dit trekt wel bij.

Stap 4:

Lak het brilletje nogmaals zodat de lak goed dekt. Laat drogen en herhaal eventueel naar wens.

Dit was de tutorial. Je hebt nu een uniek brilletje 🙂

Liefs,

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
August 2018
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031