De avonturen van ELSA #1: Jenny was Elsa zo kwijt

Amigurumi Avonturen van Elsa Blog
on
August 3, 2018

In deze blogseries kun je lezen over het avontuurlijke leven van mijn amigurumi popje Elsa en haar zusjes die door jullie zijn of worden gemaakt. Voor de eerste blog in deze reeks heb ik Jennifer gevraagd een blogje te schrijven. Inmiddels zijn er al vier Elsa’s uit haar naalden gekropen en heeft ze ook Prism al gemaakt. Heel veel leesplezier!

Ola, ik ben jennifer (@Byjenn) en ik haak al enige tijd met veel plezier amigurumi’s.

“Soms ga ik het avontuur aan en maak ik zelf een patroontje, maar meestal haak ik patronen na. Meestal met een kleine eigen twist 🙂 Op een mooie dag in februari kreeg ik hele leuke post. Mijn fibreshare pakket van Alexa (@amilishly): ik pakte hem uit en vond daar een prachtig pakket aan garen en spullen. En ik maakte kennis met de lieve Elsa, een pop prachtig op papier… maar zou ik het kunnen?

Elsa & Belle
© Jenny Wilmer 2018

Nog even naast me neergelegd en Elsa bleef mijn maar roepen vanuit haar bruine envelop (waar ze in zat. Patroon en garen:)) ik trok de stoute schoenen en begon aan de eerste Elsa. Wat een leuk patroon om te volgen en mijn dochter van 6 jaar kwam al snel kijken wat ik aan het maken was! Ik besloot deze Elsa bruine haren met een paars/roze pluk te geven en haar spijkerbroekje kreeg roze accenten dezelfde kleur als haar shirt. Toen Elsa af was begon mijn dochter gelijk over een blonde versie (net als haar en de echte Elsa ;)). Zo begon ik dus snel aan een tweede Elsa en deze was ook zo weer klaar. Deze versie kreeg een geel shirtje en een groen (zelf verzonnen) rokje.

De blonde pop werd al snel Elsa en de bruinharige werd omgedoopt tot Belle. Er werden kleren gewisseld en haren werden tot staart gemaakt of juist een vlecht. Steeds de vraag of ik niet meer kleren wilde maken en toen ontwierp Alexa de coachella outfit! Ik zocht wat restjes bij elkaar en klaar was ik weer. Zo gaaf! Een haarbandje erbij en ze is klaar voor dit festivalseizoen. Ook dit keer leende Belle steeds de kleren van Elsa dus toen ik van de lieve jarige Alexa het patroon voor de verjaardags outfit kreeg, maakte ik deze snel in gezellige kleurtjes. Zo krijgen de dames inmiddels een kledingkast vol bijna om jaloers op te zijn! 😉

Elsa & Belle
© Jenny Wilmer 2018

Ik vermoed dat er nog wel meer ‘Elsa’s’ gaan volgen met meerdere outfits en kleurstellingen het patroon is zo leuk en makkelijk te volgen dat het een feestje is om ze te maken.”

Jenny vertelde mij dat ze haar Elsa in eerste instantie lekker voor haarzelf had gehaakt, maar dat haar dochter haar pop al snel had toe geëigend. Zo tof om te lezen dat een popje wat ik ontworpen heb, zo veel plezier kan brengen 🙂 Elsa en Belle hebben het goed voor elkaar met hun eigen kledingkast. Echte fashionista’s! Ik ben benieuwd wat Elsa nog meer mee zal maken. Tot de volgende blog!

Liefs,

Wil jij Elsa of één van haar vriendinnetjes ook haken? De losse patronen en pakketten kun je vinden op verschillende plekken. Klik {hier} voor de verkooppunten.

TAGS
RELATED POSTS
1 Comment
 1. Reply

  De Breimeisjes

  August 3, 2018

  Wat een leuk stel Elsa’s, ik snap dat je daar blij van wordt!
  Groetjes,
  Akkelien

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
August 2018
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031