Aanhaken en Afvinken #6 – Soms veranderen je prioriteiten

2018 Haak- en Brei Bucketlist Blog Crochet Haakleven
on
July 18, 2018

Er werd heel enthousiast gereageerd op de challenge van Sietske en mij: Aanhaken en Afvinken. In deze challenge dagen wij jou uit om jouw brei- en haak To-Do-List voor 2018 op te stellen, met behulp van de To-Do-List die wij hebben gedeeld. In deze blog blik ik terug op mijn to-do-list wat ik eerder dit jaar heb opgesteld voor deze challenge en laat ik zien hoe ik nu tegen deze challenge aan kijk. 

Twaalf punten op de lijst.
Twaalf punten hebben wij in deze blog opgeschreven om jou uit te dagen er een tof brei- en haak jaar van te maken. Je kunt één punt per maand afhandelen, of zoveel mogelijk tegelijk. Dat maakt allemaal niet uit, zolang je jezelf maar uitdaagt alles af te ronden voor dit prachtige jaar om is. Inmiddels is het jaar al meer dan de helft voorbij…

Afgevinkt

 1. Een nieuwe techniek leren – continentaal averecht breien heb ik aan het begin van het jaar geleerd.
 2. Een project met vier of meer kleuren – bijna al mijn amigurumi vallen hieronder, maar ook de CBTL.
 3. Maak een project af – inmiddels ben ik al minstens tien afgemaakte projecten verder. DIKKE CHECK 😉
 4. Start een groot project – Ik ben bezig met het haken van een deken, dat is voor mij groot. Dus check.
 5. Maak een eigen ontwerp – check 😉 Al meerdere zijn er dit jaar van mijn naald gerold.
 6. Combineer twee of meer technieken in één ontwerp – ik haak een deken en daar combineer ik gewoon en tunisch haken met elkaar 🙂
 7. Maak iets voor jezelf – ik heb twee paar sokken voor mijzelf gemaakt 🙂
 8. Plan een haak/breidate – zondag heb ik er weer eentje gepland en ik heb al meerdere haakdates gehad met vriendinnetjes Lianne en Michelle dit jaar. Telt onze haakdate op Knit&Knot ook mee Sietske?
 9. Maak garen op uit je restantenbak – check! Heel leuk popje mee gehaakt, mag ik alleen nog niet laten zien 😉
 10. Leer iemand anders breien of haken – Michelle heb ik dit jaar leren haken 🙂

Niet afgevinkt

 1. Haak met een ander materiaal dan wol, katoen of acryl – ik ga binnenkort iets met touw haken, dus deze komt binnenkort af.
 2. Combineer twee soorten garen die niet bij elkaar passen – deze laat ik gaan. Ik haak of brei liever nog iets waar ik echt wat aan heb 🙂

Loslaten

Ondanks dat ik het een hele leuke uitdaging vind, heb ik besloten één van de punten los te laten. Ik merk dat het niet bij mij past en dat ik meer plezier beleef iets anders ervoor in de plaats te maken. En dat is niet erg. Het doel van deze uitdaging was namelijk niet je te verplichten om per se het lijstje af te werken. Het doel is om je uit te dagen nieuwe dingen te ontdekken. Te zien waar je blij van wordt. Je te helpen je creativiteit terug te vinden als je het even kwijt bent. Het is niet erg soms dingen los te laten, want daardoor maak je ruimte voor andere dingen die op je pad komen.

Hoe staat het met jouw lijst? Veel afgevinkt of besloten sommige dingen maar even te laten?

Liefs,

Alle informatie in het kort op een rij:
Amilishly Blog: Aanhaken en Afvinken – Brei of Haak je mee?
Sietsaandehaak Blog: Aanhaken en Afvinken – Wij dagen je uit
Facebook groep: Aanhaken en Afvinken
PDF bestand To-Do-List: Todolist blog versie

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
July 2018
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031