Uitpakfeestje: Scheepjes Cahlista Colorpack

Amigurumi Blog Crochet Reviews
on
April 26, 2018

Misschien heb je hem al voorbij zien komen in de winkels of op Social Media. Het Cahlista Colorpack van Scheepjes. Een klein tijdje terug werd ik verrast met een pakketje waar dit Colorpack in verstopt was, net als mijn mede BreiClub Ambassadeurs Sietske, Wietske, Renske en Akkelien. Tijd voor een uitpakfeestje.

Poeh. 109 bolletjes van elk 15 gram zitten vrolijk gesorteerd in deze doos. Dat is het volledige kleurengamma wat op dit moment verkrijgbaar is. Het garen is gemaakt van 100% natuurlijke katoen en je kunt het verwerken met haak/breinaald 4.5-5mm. Daarbij wil ik graag de aantekening maken dat je voor amigurumi gerust op 3.5-4mm kunt zitten 😉 Het garen heeft een matte uitstraling, want het is niet gemerceriseerd. Je hoeft echter niet bang te zijn voor ruwe vezeltjes. Het garen is namelijk wel zodanig verwerkt zodat het glad in de hand ligt en niet makkelijk splijt.

De kleurnummers van de Cahlista zijn gelijk aan die van Catona en Sweet Treat, zodat je makkelijk kunt combineren. Bijvoorbeeld als je graag amigurumi haakt en gek bent op kanten details, zoals ik 🙂

Ik opende mijn Cahlista Colorpack en begon als eerst met sorteren van de kleuren op regenboog. Alle kleurtjes lagen op de vloer. Eerst alleen op kleurfamilie en daarna heb ik ook een logisch verloop gezocht.

De rode kleurfamilie bestaat uit zeven kleurtjes. Ik vind dat er mooie kleuren bij zitten, maar ik zou het ook leuk vinden als er een fellere rood en een bordeaux bij zouden komen in de toekomst. Natuurlijk kun je met deze zeven al naar hartelust combineren.

Ook de oranje familie bestaat uit zeven kleurtjes, waar ik ook de oranjeroze bij gesorteerd heb. De eerste en laatste zijn hierbij mijn favoriet. Ik bedenk gelijk dat deze aangevuld zou kunnen worden met een vurige iets donkerdere oranje. Van de oranje selectie word ik gelijk vrolijk.

Met geel, die ook uit zeven kleuren bestaat, ben ik dik tevreden! Vooral omdat het altijd lastig is een mooie kleur geel te vinden als je er naar op zoek bent. Dus hier kan ik wel wat mee. Ik hoop stiekem nog op een mosterd/oker geel 🙂

Groen is heel uitgebreid. Ik heb hieronder 19 kleuren gesorteerd, waarvan de laatste al iets naar het blauw neigen. Frisse gras-achtige kleuren, maar ook donkere dennen zijn waarschijnlijk inspiratie geweest voor dit pallet. Als je van groen houdt, heb je veel te kiezen.

Ook blauw vind ik ruim vertegenwoordigd met 16 kleuren om uit te kiezen. Blauw is één van mijn favoriete kleuren, dus ik vind het fijn dat ze ruim aanwezig is. Zelfs Petroleum ontbreekt niet.

Ook zijn er 11 kleuren paars aanwezig, waarvan een paar in het blauwe spectrum vallen en de anderen meer in het rode spectrum. Ik vind de paarse selectie mooi, omdat er zo veel verschil zit tussen de kleuren onderling.

Dan komen we bij roze, waarvan de bovenkant vooral wat meer pastel kleurig is en de onderkant wat meer knalt. Die laatste groep werk ik graag mee! Ook de huidskleuren heb ik hieronder gesorteerd (daar zo meer over).

Drie mooie bollen huidskleur heb ik gevonden in dit colorpack. Ik vind het uitzoeken van de perfecte huidskleur altijd een vreselijk karwei, maar met deze drie kun je wel aan de slag. Ik denk wel dat het per amigurumi (denk aan kleur van het haar en ogen) verschilt welke kleur je het best kunt kiezen. Kleurnummers van links naar rechts: 255, 263, 523.

Met 16 bruin tinten, varierend van taupe naar roest, kun je zeker alle kanten op. Het lijkt mij voor de herfst een keer leuk om iets met de verschillende bruinen te doen. Ook in deze bruintinten zitten pareltjes verborgen die perfect zijn voor een wat donkerdere huid voor je amigurumi. Bijvoorbeeld rechts boven en onder of de donkerste bruin.

Last, but not least. De wit-zwart en alles er tussen in reeks. Wit en zwart zijn natuurlijk onmisbaar en ondanks dat het geen 50 tinten zijn, is grijs ook ruim vertegenwoordigd. Deze reeks heb ik totaal 11 bolletjes in gesorteerd.


Als kleine afsluiter nog dit plaatje van boven af, gesorteerd op kleurenwiel: oranje-blauw, rood-groen, geel-paars. Ik moet er nog mee gaan haken, maar aan inspiratie geen gebrek met 109 kleuren om uit te kiezen.

Laat me het vooral weten als je iets aan deze blog gehad hebt.

Liefs,

 

 

TAGS
RELATED POSTS
3 Comments
 1. Reply

  De Breimeisjes

  April 26, 2018

  Wat ziet dit er mooi uit! Ik wilde hier ook nog mee bezig, dus je helpt me goed op weg 🙂
  Groetjes,
  Akkelien

  • Reply

   Alexa Boonstra

   April 30, 2018

   Ik ben benieuwd wat jij er mee gaat doen Akkelien <3

 2. Reply

  PriePraat

  June 4, 2018

  Wow, hier wordt een haak fan (en alles verzamelaar 🙂 wel heel hebberig van! Wat een boel bolletjes en wat een boel kleuren. Je zal het maar krijgen. Veel haak plezier.

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
April 2018
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30