[Patroon] Elsa’s Shoppingbag

Amigurumi Blog Gratis Patronen
on
April 13, 2018

In deze blog deel ik graag een patroontje van een leuk tasje wat te gebruiken is in combinatie met het patroon voor Elsa, het aankleedpopje.  Ook Phoebe en Fay kunnen dit tasje goed gebruiken 😉 Heb je het patroon van Elsa nog niet? Ze is te vinden in mijn Etsyshop

Het is een lekker simpel patroontje en je hebt in no time een aantal van deze leuke tasjes gehaakt. Binnen korte tijd heeft jouw Elsa een echte tassencollectie 😉 Maak je er eentje? Deel dit dan met mij, want ik vind het leuk om te zien op welke manieren mijn patronen worden gebruikt 🙂

Elsa’s Shoppingbag Patroon

Materiaal:

  • Mintgroen katoen, bijvoorbeeld Scheepjes Sunkissed #07 Pistachio Ice
  • Wolnaald
  • Steekmarkeerder
  • Haaknaald 2.0

Afkortingen:

L = losse
Kl= keerlosse
Hv = halve vaste
V = Vaste
Stk = steek
Vlg = volgende
*_____* = haak tussen * en * een x aantal keer

 

**Patroon Tasje**

Je start aan de onderkant van de tas en haakt richting de hengsels in het rond.
Gebruik kleurrijk katoen in effen of met een verloop voor een speciaal effect. Ik heb in het voorbeeld Scheepjes Sunkissed gebruikt. Dit heeft een licht kleurverschil, wat het tasje extra leuk maakt.
R1: Haak 13l +1kl (14)
R2: Haak 12v, 3v in vlg (om te keren naar de andere zijde van de lossenketting), 12v, 3v in de kl van de vorige ronde (30)
R3-9: 30v
R10-12: *haak 2l en sla de vlg 2stk over, 1v* x10 (30)
R13: Haak 2hv, 28l en sla de vlg 11stk over, 4hv, 28l en sla de vlg 11stk over, 2hv. Afh. Werk alle draadjes weg.

Het tasje is nu klaar 🙂 Hieronder volgen nog een paar foto’s.

Veel haakplezier! Liefs,

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
April 2018
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30