[Review] Yarn&Colors Shade Card

Amigurumi Blog Crochet DIY Reviews
on
March 27, 2018

Al een tijdje geleden schreef ik een post over hoe je kleuren zou kunnen kiezen voor je amigurumi. Inmiddels heeft Yarn&Colors ook een handige tool uitgebracht om je te helpen makkelijker kleuren te kiezen: De Shade Card. Ze hebben op dit moment twee soorten, namelijk de Epic Shade Card en de Must-Have (Mini’s) Shade Card. 

Quote van de website van Yarn&Colors over de Shade Card: “The Yarn and Colors shade cards – see, feel and combine colors. With these cards you can now do this easily at home! Available for our Must-have, Must-have Minis and Epic yarn.”

Zien, voelen en combineren dus. Toen de ShadeCards op Instagram en Facebook geteased werden, wist ik meteen dat dit een handig hulpmiddel zou kunnen zijn. Kleuren zien er op een computerscherm namelijk toch net even anders uit. En daarbij heb ik graag een opgeruimde kast en wil ik alleen maar garen hebben liggen met een doel (restjes zijn een ander verhaal).

Ik kon mijn geluk niet op toen ik de Must-Have Shade Card in handen kreeg. Ik had al een paar leuke ideeën voor amigurumi (works in progress) en kon gelijk de knoop doorhakken welke kleuren het zouden worden. En ook de meest recente variant van Phoebe is ontstaan doordat ik kleuren met elkaar combineerde met de Shade Card.

Is ze geen plaatje? 😉

Alle 100 kleuren van de Must-Have én die lieve schattige Must-Have Mini bolletjes hebben een plekje in de Shade Card, op volgorde van kleurnummer en compleet met kleurnaam. Het mapje is vormgegeven zoals je van Yarn&Colors gewend bent. Strak en in de modern minimalistische stijl. En wat ik persoonlijk ook prettig vind, is dat hij gemakkelijk op te bergen is. Gewoon dichtklappen en in de kast (tussen al je haak- en breiboeken bijvoorbeeld).

Op de achterkant vind je een mooie afbeelding van de bol (bijna op ware grootte) en informatie zoals wasvoorschriften, steekverhouding en aanbevolen naaldgrootte.

De prijs van de Shade Cards is €10,- en hij is onder andere verkrijgbaar via Yarn&Colors of Wolplein.

Liefs,

TAGS
RELATED POSTS
3 Comments
 1. Reply

  De Breimeisjes

  March 28, 2018

  Ja, ik kan me voorstellen dat het heel handig is! 100 kleuren, dat is ook wel echt heel veel.
  Groetjes,
  Akkelien

 2. Reply

  Diana

  April 10, 2018

  Wat leuk om te lezen! Ik gebruik voor bijna al mijn ontwerpen tegenwoordig het Yarn & Color garen. Deze shade card staat dan ook nog op mijn aanschaf lijstje! Leuk om te lezen dat het zo ontzettend handig is om knopen door te hakken! Dat vind ik persoonlijk altijd het lastigste aan het beginnen van een nieuw project 🙂

  • Reply

   Alexa Boonstra

   April 10, 2018

   Dankje voor je leuke reactie! Ik ben er zelf heel blij mee. Ik hoor het wel wat je er van vindt tzt 🙂

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
March 2018
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031