Aanhaken en Afvinken #4 – Een project met vier of meer kleuren.

2018 Haak- en Brei Bucketlist Amigurumi Blog Crochet Haakleven
on
February 28, 2018

Er werd heel enthousiast gereageerd op de challenge van Sietske en mij: Aanhaken en Afvinken. In deze challenge dagen wij jou uit om jouw brei- en haak To-Do-List voor 2018 op te stellen, met behulp van de To-Do-List die wij hebben gedeeld. In deze blog wil ik een voorbeeld geven hoe je het tweede punt kunt aanpakken: Een project met vier of meer kleuren.

Een project met vier of meer kleuren.
Voor mij is dit puntje best makkelijk te halen omdat ik vaak al minimaal vier kleuren gebruik wanneer ik een amigurumi haak. Daarom probeerde ik deze maand de uitdaging te maken voor mijzelf om ook met andere voorbeelden te komen. En dat is me net op het nippertje gelukt πŸ˜‰ Want het is al de laatste dag van Februari. De tijd vliegt πŸ˜‰

Amigurumi
Als je amigurumi haakt is het makkelijk om aan vier kleuren te komen en Fay is daar een perfect voorbeeld van. Grappig is dat ondanks doordat er meerdere kleuren nodig zijn om haar te maken, dat ze alsnog een rustige uitstraling heeft.

Crochet Between the Lines Shawl
Met deze sjaal ben ik al een tijdje bezig – vooral tijdens het tv kijken in de avond – en hij is dan ook nog niet af. Toch wil ik hem als voorbeeld gebruiken van een project met vier of meer kleuren. In totaal worden ruim twaalf kleuren in deze sjaal verwerkt, doordat elke bol zet kleuren katoen bevat. Ik combineerde de felle kleuren van Rosewater Cocktail met de rustigere Slice o’ Cherry Pie.

Zelfstrepende Sokken
Zelfs met een makkelijke tricot gebreide sok kun je meerdere kleuren gebruiken. Bijvoorbeeld door te kiezen voor zelfstrepend garen. Roze, groen, wit met paarse en rode spikkels bijvoorbeeld. Let vooral niet op mijn glitter joggingbroek πŸ˜› Nu heb ik één sok klaar dus halverwege om dit puntje vier af te strepen.

Spotlight: Pineapple Party Shawl van Bianca Boonstra
En een prachtig project wat ik graag even extra aandacht wil geven is de Pineapple Party Shawl. Deze is ontworpen door Bianca Boonstra en gebreid door Ineke Rauwerda in Frosted Whirl in de kleur Skinny Scream. Deze sjaal is ook een prachtig voorbeeld van een project in meer dan vier kleuren, waarbij het ananas patroon ook nog eens prachtig uitkomt. En stiekem heb ik er een crush op. En ben ik benieuwd hoe hij in Watermelon Hellraiser zou worden πŸ˜‰

Wat ga jij doen om dit puntje af te strepen? Laat het me weten!

Alle informatie in het kort op een rij:
Amilishly Blog: Aanhaken en Afvinken – Brei of Haak je mee?
Sietsaandehaak Blog:Β Aanhaken en Afvinken – Wij dagen je uit
Facebook groep: Aanhaken en Afvinken
PDF bestand To-Do-List: Todolist blog versie

Liefs,

TAGS
RELATED POSTS
4 Comments
 1. Reply

  Ineke Rauwerda

  February 28, 2018

  Mooi blog. Vraag me af of je die shawl ook gaat breien dan ? hele mooie sokken !

 2. Reply

  Alexa (Amilishly)

  February 28, 2018

  Ik ga de sjaal tot nu toe niet breien Ineke πŸ˜‰ Ik heb nog zo veel dingen te doen en ik ga niet alles op mijn lijstje zetten. Ik wilde hem wel graag noemen in mijn blog omdat ik het echt een prachtig voorbeeld vind.

  En dankje voor het compliment voor de sok. Hij zit ook echt heel erg lekker πŸ˜€

  Liefs,

 3. Reply

  Sigrid Swinnen

  March 3, 2018

  Superleuke projecten allemaal! Ik haak ook vaak met meerdere kleuren, ik ben onlangs begonnen aan een granny square deken met slechts 3 kleuren, maar dat vind ik nu al te ‘saai’ aan het worden… oepsie. Toch ga ik doorzetten hoor. Maar de nieuwe zigzagdeken die ik begonnen ben, die gaat als een speer, omdat ik om de 2 rijen een nieuw kleurtje mag pakken πŸ™‚

  • Reply

   Alexa Boonstra

   March 5, 2018

   Dankjewel! Ja het is heerlijk om lekker met meerdere kleuren aan de slag te kunnen. Ik word daar altijd helemaal vrolijk van πŸ™‚ Ik ben heel erg benieuwd naar je projecten en ik ga even een kijkje nemen op je blog. Dankjewel voor de leuke reactie πŸ™‚

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
February 2018
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728