[Patroon] Heart of the Lily – gehaakt hartje

Blog Crochet Gratis Patronen
on
February 5, 2018

Het is alweer negen jaar geleden dat ik dit hartje bedacht en ik kwam hem toevallig weer tegen op Ravelry toen ik wat van mijn oude patronen zat door te kijken. Ik maakte dit hartje om als kleedje te dienen voor mijn Amigurumi puppy Bartje. Het leek mij leuk om voor Valentijn dit hartje opnieuw te maken, maar dan net even anders. Met nieuw garen en een extra aanvulling op het patroon!

Het losse patroon kan worden gebruikt als onderzettertje, maar het is natuurlijk ook leuk om meerdere harten te maken en als guirlande te gebruiken 🙂 Het originele hart heb ik gemaakt met garen van de Zeeman, maar aangezien dat garen al lang op is en helaas ook niet meer te verkrijgen, moest ik op zoek naar een leuk alternatief. Dat vond ik gelukkig al snel in mijn kast in een prachtige kleur Secret Garden van Scheepjes. Ik gebruikte een gemêleerde kleur, maar één van de effen kleuren Secret Garden is ook prachtig 🙂

Heart of the Lily patroon

Materiaal:

Afkortingen:

L = losse
Hv = halve vaste
V = Vaste
St = stokje
Stk = steek
Vlg = volgende
MR = magische ring
(MR kan worden vervangen door het haken van 2l, waarbij de steken in de 2e l van de naald worden gehaakt)
AAL = Alleen in achterste lus haken
L-ketting = ketting van lossen
L-boogje / L-ruimte = Lossenboogje
[_____] = haak tussen [ en ] een x aantal keer

** Uitleg picot **
Een picot wordt in dit patroon gevormd door het haken van 5 lossen en het afsluiten van de picot door een halve vaste in de 1e losse van de picot.

** Patroon hart **
Gebruik Scheepjes Secret Garden #708 en haaknaald 4.5mm.

1. Haak 5v in een MR.
2. Haak 2v in 1e stk, 2l, 2v in vlg stk, 3st in 3e stk, 1hv in 4e stk, 3st in 5e stk
3. 1v, 2v in vlg stk, [2v in l-ruimte, 2l, 2v in l-ruimte], 1v, 2v in vlg stk, 1st, 3st in vlg, 1v, 1hv in zlfd stk, 1v, 3st in vlg, 1st
4. 2v, 2v in vlg stk, 2v, [2v in l-ruimte, 2l, 2v in l-ruimte], 1v, 2v in vlg, 2v, [1st, 2st in vlg] x2, 1v, 1hv, 1v, [1st, 2st in vlg] x2, 1hv in 1e stk van R4. Knip draad af en werk draadjes weg.

Het originele patroontje eindigt na R4.

** Patroon rand **
Gebruik Scheepjes Maxi Sweet Treat #238 en haaknaald 1.25 mm

5. Begin met haken in de punt van het hart. AAL [1v, 2l] in elke steek rond , 1hv in 1e stk van R5 (32v en 32 l-boogjes)
6. [6l, sla l-boogje, volgende v en volgende l-boogje over en 1v in volgende v van vorige R] x16, 1hv in 1e stk van R6
7. [6v in l-boogje, 1v in v van vorige R, 5l, 1hv in 1e l van picot, 5l, 1hv in 1e l van picot, 1v in zelfde v] x 16

Span na het haken het hart nat op en laat het hart in vorm plat drogen. Hierdoor komt de gehaakte rand goed tot zijn recht.

** Patroon guirlande **
Haak 14 harten zoals beschreven in het patroon hierboven.
Haak met Scheepjes Maxi Sweet Treat een l-ketting van 50 lossen, neem het eerste hart en haak deze met een hv aan de l-ketting vast, haak vervolgens 60l en haak vervolgens het 2e hart aan de guirlande. Laat telkens 60l tussen de harten zitten en eindig na het laatste hart met 50l.

Veel haakplezier!

Liefs,

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
February 2018
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728