Aanhaken en Afvinken #2 – Een nieuwe techniek leren

2018 Haak- en Brei Bucketlist Blog Crochet Haakleven
on
January 18, 2018

Er werd heel enthousiast gereageerd op de challenge van Sietske en mij: Aanhaken en Afvinken. In deze challenge dagen wij jou uit om jouw brei- en haak To-Do-List voor 2018 op te stellen, met behulp van de To-Do-List die wij hebben gedeeld. In deze blog wil ik een voorbeeld geven hoe je het eerste punt kunt aanpakken: Een nieuwe techniek leren/ een nieuw product leren kennen.

Een nieuwe techniek leren:
Eigenlijk spreekt het voor zich. Je gaat op zoek naar een brei- of haak techniek die je nog niet (goed) beheerst en je zorgt dat je dat jezelf aanleert, of je zoekt iemand die het je kan aanleren.

Wat heb ik gedaan om dit puntje te kunnen afvinken?
Tja, daar kun je nog alle kanten mee op toch? En ik wist zelf eigenlijk nog niet zo goed wat ik daar mee aanmoest, tot ik gisteren bij mijn moeder thuis aan mijn sok zat te breien. Even wat achtergrond informatie: ik brei linkshandig terwijl ik al het andere rechtshandig doe (ook haken) en ik gebruik mijn hele arm (overdreven gezien) om een omslag te maken. Gevolg? Een kramp-achtige houding, strak breiwerk en een lichtelijke hekel aan breien.

De sok waar het om gaat…

Noors Averecht
Terug naar mijn sok. Die heb ik dus mijn moeder beloofd, maar er zit niet bepaald veel schot in. Dit komt omdat ik na een paar toeren breien altijd al last van mijn polsen kreeg en het weer weg moest leggen. Tot mijn moeder mij dus gisteren Noors averecht leerde, waardoor ik niet meer die belachelijke toeren hoef uit te halen om een steek om te slaan. Jeeh! En nu gaat het dus echt veel sneller. En heb ik in de zelfde tijd waarin ik eerst 1 toer deed, nu twee weg kunnen pennen. En nog een pluspunt: ik brei al een stuk losser! Die sok gaat af komen 😉

Een nieuw product leren kennen:
Kun je nu echt niks verzinnen om jezelf aan te leren? Dat kan, dan kun je altijd nog op zoek gaan naar een nieuw product op brei- of haak gebied. Denk aan een Knitters Bullet Journal, een nieuw tijdschrift, een nieuw soort naalden of garen. Alles kan en alles mag. Het nieuwste product wat ik heb leren kennen zijn de toerenteller armbanden. Hoe die werken kun je hier lezen: {Klik hier}

Wat ga jij doen om dit puntje af te strepen? Laat het me weten!

Alle informatie in het kort op een rij:
Amilishly Blog: Aanhaken en Afvinken – Brei of Haak je mee?
Sietsaandehaak Blog: Aanhaken en Afvinken – Wij dagen je uit
Facebook groep: Aanhaken en Afvinken
PDF bestand To-Do-List: Todolist blog versie

Liefs,

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
January 2018
M T W T F S S
« Dec   Feb »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031