Amigurumi en huidskleur – lichte tinten huid voor je popjes.

Amigurumi Blog Crochet DIY
on
January 12, 2018

Met alle verschillende soorten katoen op de markt, is er keuze genoeg. Toch is het soms lastig om precies de goede huidskleur te vinden om je amigurumi mee te haken. Vooral bij het haken van popjes die gebaseerd zijn op mensen is het van belang dat de kleur van de huid goed is. Want dat brengt je popje pas echt tot leven. Elk garenmerk heeft bijna wel een huidskleur, sommige tinten iets rijker of juist lichter dan de ander. In deze blog wil ik graag in gaan op de lichtere tinten huidskleuren die je zou kunnen gebruiken om je amigurumi mee te kunnen haken. In een latere blog zal ik verder in gaan op donkerdere tinten.

Ik kijk persoonlijk naar een paar dingen als ik de huidskleur kies voor mijn popje. Het zou je dan misschien ook kunnen zijn opgevallen dat veel van mijn popjes net een andere tint huid hebben. Ik kijk onder andere naar de haarkleur van mijn popje en daarbij ook naar de achtergrond die ik mijn popje wil meegeven. Zo heeft een popje met rood haar sneller een wat blekere huid dan die met bruin haar (omdat dat vaak in het echt ook zo is).

Ik ga nu vooral in op de twee effen katoensoorten die ik graag gebruik: Musthave van Yarn & Colours en byClaire Cotton.

Musthave (mini’s) van Yarn & Colors.
De Musthave reeks van Yarn & Colours bevat een groot aantal (wel 100) kleuren om uit te kiezen. Wat ik fijn vind aan dit garen is dat het gemerceriseerd is. Dit houdt in dat de losse vezeltjes die ‘rauwe’ katoendraden hebben dichtgeschroeid zijn. Hierdoor wordt het garen gladder en krijgt het zijn glans.

Je kunt onder andere deze vier tinten gebruiken voor je amigurumi:

002 Cream – tint voor popjes met Chinese of Japanse afkomst / geisha’s. Gezien het in die landen een ideaal is om een zo bleek mogelijke huid te hebben. De tint wordt ook veel gebruikt in Maleisië bij het haken van amigurumi.
042 Peach – tint voor popjes met licht bruin tot donker bruin haar, rijke huidskleur. Dit is de kleur waarmee ik begin te combineren.
043 Pearl – tint voor popjes met rossig of rood haar, door de roze ondertoon. Ook goed te combineren met warme bruintinten en zelfs blond. Eén van mijn favorieten omdat het een hele subtiele kleur is.
044 Light Pink – tint ook te combineren met rossig of rood haar. Wel lastiger om te combineren doordat hij meer naar roze nijgt. Ik zou deze tint ook kiezen als ik een popje roze of paars haar geef.

Cotton van byClaire
Er zijn 56 kleuren om uit te kiezen wanneer je werkt met het katoen van byClaire. Daarvan zijn er ook vier goed te gebruiken als lichte tinten huidskleur en deze katoen soort is ook gemerceriseerd!

003 Cream – tint voor popjes met een lichte haarkleur zoals blond of platina.
004 Light Pink – tint voor popjes met rossig of rood haar, door de roze ondertoon. Ook goed te combineren met warme bruintinten en zelfs blond.
042 Sand – tint voor popjes met donkerbruin tot zwart haar. Dit is een tint die ik zou gebruiken om popjes met een Inheems Amerikaanse of Latino afkomst te maken.
043 Salmon – een rijke tint en geschikt voor popjes met lichtbruin tot donker haar.

Alleen als je naar deze acht kleuren kijkt zijn er al talloze opties mogelijk. Welke huidskleur is jouw favoriet?

Liefs,

TAGS
RELATED POSTS
2 Comments
 1. Reply

  Dulce

  May 21, 2018

  Hallo Alexa !

  Op de eerste plaats :Ik vind de regenboogpopje ontzettend leuk en ga zeker mee doen!
  Alleen ben ik benieuwd of je weleens met dunnere garen haakt?
  Ik wil dit met een dunnere draad gaan proberen maar ben nog op zoek naar de juiste
  Huidkleuren!?
  Mag ik zo brutaal zijn om te vragen of je een suggestie hebt?

  In ieder geval bedanktvoor je prachtige inspirerende werk!

  Dulce

  • Reply

   Alexa Boonstra

   May 22, 2018

   Hi Dulce,

   Ik haak wel eens met Scheepjes Maxi Sweet Treat. Daar is ook een mooie huidskleur in te vinden, namelijk kleur #255 Nude of #523 Pale Peach. Maxi Sweet Treat is prima geschikt voor haaknaald 0.75-1.5, dus ik hoop dat je daar wat mee kunt! Leuk dat je meehaakt met Prism <3

   Liefs,

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

De Segelschiff am See Shawl
Vriendin van Knit&Knot
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
January 2018
M T W T F S S
« Dec   Feb »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031