Hoe ik met deze opdracht uit mijn [kleuren]-comfortzone ging ;)

Amigurumi Blog Crochet
on
December 10, 2017

De titel van deze blog zegt het al: Hoe ik met deze opdracht uit mijn [kleuren]-comfortzone ging ;). Maar misschien moet ik het een klein beetje toelichten. Wie mij al wat langer kent, weet dat ik vaak felle en sprekende kleuren gebruik. In mijn tekeningen, in mijn amigurumi, andere projecten. De kleuren zijn altijd sprekend. 

Dat ik van sprekend hoe, laat Phoebe wel zien 🙂

Heerlijk toch? Al die felle en sprekende kleuren? Ik vind dat ze mijn haakwerk echt tot leven brengen.

Nu ben ik voor – een hele leuke – opdracht bezig met het haken van twee Phoebe popjes. Het eerste popje heb ik net af en de gevraagde kleuren zijn (baby)- groen en licht roze. Richting pastel dus. Kleuren die niet bovenaan mijn kleurenpalet staan. Niet omdat ik ze niet mooi vind. Meer omdat ik bang ben dat ze te zacht en te lief zijn. Dat de persoonlijkheid van het karaktertje wegvalt.

Ik heb ervoor gekozen om de gevraagde pastel kleuren te combineren met een hardere kleur. 1) om het popje toch een beetje iets van mij mee te geven, 2) om toch wel voor de rest uit mijn comfortzone te gaan door de rest wel in pastel tinten te haken. Met als resultaat. Een suikerzoet, pastel-achtige variant van Phoebe.

Dat viel best wel mee uiteindelijk. Pastel tinten werken ook prima voor dit popje. Haar karakter is bewaard gebleven, ondanks dat ik kleuren heb gebruikt waarvoor ik in eerste instantie niet gekozen zou hebben. Ook al houd ik zelf meer van de sprekende kleuren, zal ik misschien toch wat vaker een pastel richting op gaan. Benieuwd naar de volgende Phoebe? Die wordt paars en roze, op verzoek. Pastel tinten of toch niet? Ik ben benieuwd naar wat jullie van deze Phoebe vinden.

Liefs,

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

De Segelschiff am See Shawl
Vriendin van Knit&Knot
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
December 2017
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031