Kleuren kiezen voor je amigurumi

Amigurumi Blog DIY
on
November 29, 2017

Kleuren kiezen voor je amigurumi. Soms een makkelijke taak, bijvoorbeeld als je een bekend figuurtje haakt, of wanneer je een patroon uit een boek maakt in de kleuren die zijn aangegeven. Soms wat lastiger, als je een bepaald idee in je hoofd hebt en nog niet helemaal zeker bent of de kleuren wel goed bij je passen. Of als je al iets hebt uitgetekend en dat je dan opzoek bent naar de juiste kleur garen als wat je in je hoofd hebt.

Diverse garenmerken onderkennen dat dit lastig kan zijn en proberen ons als hakers en haaksters hierbij te helpen. Bijvoorbeeld door kleuren palletten samen te stellen waaruit je kunt kiezen, zodat je niet meer zelf hoeft te combineren. Ik vind het persoonlijk juist leuk om uit alle verschillende kleuren zelf de mooiste combinaties te maken en een eigen pallet samen te stellen. Soms ben ik wel uren zoet met het combineren van verschillende garen en kleuren tot ik de perfecte palletten heb samengesteld. Vaak maak ik dan een foto met mijn mobiel om deze palletten op te slaan voor later gebruik. Of ik schrijf mijn kleurencombinaties op in mijn projecten-notebook.

Foto colourtag © Claire Boeter 2017 www.byclaire.eu

Wat ook een optie is, is zelf kleine kleur-tags te maken. Ik deed dit al een tijdje, om combinaties die ik leuk vond bij elkaar te bundelen en gebruikte daar de labels van het garen voor (met kleurnummers). Gewoon met een perforatortje of een pons met een leuk figuurtje een gaatje in de label maken zodat het draad daar doorheen kan. Het garenmerk byClaire {Zie ook haar blogpost hier} maakt het net wat makkelijker door een stukje van de label er speciaal voor in te richten, de zogenaamde byClaire Colourtag. Vet handig. Ik houd mijn kleurtags bij elkaar met een grote paperclip, maar je kunt ze natuurlijk ook bewaren in een projecten-notebook.

Scheepjes studiopack, foto © Simy’s Studio + Scheepjes 2017

 

Nog een andere optie: Als je het leuk vindt, kun je ook gaan voor het Studio Pack van Scheepjes {hier onder andere verkrijgbaar}. Dit pakket bevat twee magneetborden en kleurstaaltjes Catona die je door middel van magnetisch tape op de achterzijde van de kleurstalen gemakkelijk op het bord heen en weer kunt schuiven. De magnetische clips kunnen worden gebruikt voor het ophangen van inspiratieplaatjes die eventueel kunnen helpen om de kleuren uit te zoeken voor je idee, maar je kunt daar natuurlijk ook de schetsen van je amigurumi of een plaatje van het gekozen patroon mee ophangen.

Op welke manier kies jij kleuren uit voor je amigurumi? Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.

In een volgende blog zal ik wat meer vertellen over het kiezen van huidskleuren voor amigurumi 🙂

Liefs,

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

De Segelschiff am See Shawl
Vriendin van Knit&Knot
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
November 2017
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930