Design Contest 3: Ontwerpen van mijn popje.

Amigurumi Blog Crochet
on
November 9, 2017

In mijn eerste blog over de ontwerpwedstrijd van Amigurumipatterns.net kondigde ik aan dat ik mee ga doen met deze jaarlijkse amigurumi ontwerp wedstrijd. Daarna schreef ik een blog waarin in in ging op het thema wat ik gekozen heb voor mijn ontwerp en vertelde ik dat ik een fee zou gaan maken.

En hoe is het dan nu met dat popje? Ik had al snel besloten dat ik een fee wilde maken en ook dat ik iets met het huidige seizoen – herfst – wilde doen. Ik vind de herfst altijd prachtig en wilde me laten inspireren door het kleurenpalet wat buiten te vinden is. Al snel kwam de eerste schets op papier. Met deze schets ben ik uiteindelijk aan de slag gegaan om mijn popje te ontwikkelen. Ik vind het altijd wel fijn om mijn popje op papier te zetten: het idee heeft mijn hoofd op dat moment verlaten en wordt op dat moment definitief. Als ik dit niet doe heeft het ontwerp nog te veel ruimte om te veranderen… soms wel tien keer op een dag 😉 Dit betekent echter niet dat ik nooit besluit iets op een andere manier te doen dan hoe het getekend staat.

De materialen waarmee ik wilde werken voor dit popje had ik ook al in mijn hoofd zitten: Scheepjes Sunkissed. Ik vind dat dit katoen net een extra dimensie toevoegt aan het haakwerk en ik vind de kleuren mooi. En ondanks dat het garen gericht is op zomerse projecten is het echt perfect voor herfstige amigurumi. Je hoeft alleen maar de juiste kleuren bij elkaar te leggen 😉 Als basis voor de huid neem ik Catona 25. Sunkissed is wel iets dunner dan Catona, dus het wordt een heel delicaat popje.

Het haken ging redelijk snel. Ik had wel wat andere projecten tussendoor, dus heb haar vaak even weg moeten leggen, maar ze was redelijk snel ‘af’. Het haar was deze keer iets lastiger. Zoals je op de tekening ziet had ik eerst een knot in gedachten. Op de tekening heel lief, maar het is een fee… ik wilde iets bijzonders met haar haar doen. Dus toch gehaakt haar… een ander kapsel. En dan is nu het laatste wat nog rest… de vleugels… Als die af zijn kan ik haar onthullen 🙂

Liefs,

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

De Segelschiff am See Shawl
Vriendin van Knit&Knot
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
November 2017
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930