Lalylala: Beetles, Bugs and Butterflies [review]

Amigurumi Blog Reviews
on
October 28, 2017

Met smart heb ik zitten wachten op dit boek van Lydia Tresselt – bekend van Lalylala. Ik heb het boek zo snel als ik kon gepre-ordered en toen was het wachten tot hij op de deurmat zou belanden. Gisteren was het zo ver en kwam het lang verwachte boek door de brievenbus… het uitpakfeestje kon beginnen.

Dit super-schattige boek zat heel mooi verpakt in een projecttasje met een bijtje erop. Volledig in Lalalaland stijl natuurlijk. Het projecttasje is precies groot genoeg voor het opbergen van amigurumi projectjes of voor projecten ‘on the go’. Zeker weten dat ik daar gebruik van ga maken.

Het boek begint met de uitleg van de levenscyclus van een vlinder en gaat gelijk door met een heel lief prentenboek gedeelte waar de amigurumi beestjes een rol in spelen. Prachtige foto’s sieren dit boek en het begint gelijk een beetje te kriebelen deze beestjes tot leven te brengen. Het boek is Engelstalig, maar dat mag voor mij de pret niet drukken. Het is een verhaal over kleine beestjes met grote dromen, zo wordt het ingeleid. Een klein rupsje ontdekt hierin een magische wereld vol met prachtige beestjes: slakken, vlinders, motten, lieveheersbeestjes en bijen. Het rupsje probeert te ontdekken welke toekomst haar te wachten staat.

Vervolgens wordt aandacht besteed aan het uitleggen van de verschillende technieken die in het boek gebruikt worden, zodat je met een gerust hart kunt beginnen aan het maken van je eigen beestje. Ook al ben je nog niet ervaren in het haken van amigurumi. Het boek is daarnaast rijkelijk versierd met schattige plaatjes van de te maken amigurumi.

Daarna zijn de patronen aan de beurt. Stiekem had ik die al gezien, want ik blader mijn boeken vaak van achter naar voren door. Alle benodigdheden voor het maken van je eigen vlinder, rups en ei zijn hier te vinden en de patronen worden versterkt door plaatjes en haakschema’s. Ik vind het ook fijn dat Lydia gebruik heeft gemaakt van Catona en de kleurnummers precies heeft genoteerd.

De Brimstone Vlinder (de ster uit ons verhaal) en de Dagpauwoog zijn mijn favoriet en staan nu al op mijn ‘Need To Make List’. Tijd om een eind te breien aan deze review en aan de slag te gaan 😉

Ik vind dit echt een aanwinst voor mijn haakboeken verzameling. Zeker als je net als ik gek bent op amigurumi of gewoon weg bent van Lalylala patronen. Het boek is Engelstalig en voor €25,- (ex. verzending) te verkrijgen via de Etsy van Lydia Tresselt en via Chefwol.nl {klik hier} en het garen is verkrijgbaar via Scheepjes dealers zoals Chefwol.nl.

Liefs,

TAGS
RELATED POSTS
2 Comments
 1. Reply

  Patricia

  October 28, 2017

  Ooo wat mooi… nu weet ik wat ik zo eerst ga doen 😉

  • Reply

   Alexa

   October 30, 2017

   Jaa Patries, hij is echt veel te leuk! Laat me wel even weten wat je ervan vindt 😉

   xx

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
October 2017
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031