Design contest 2: Cute Fantasy Creatures

Amigurumi Blog Crochet
on
October 22, 2017

In mijn vorige blog over de ontwerpwedstrijd van Amigurumipatterns.net kondigde ik aan dat ik mee ga doen met deze jaarlijkse amigurumi ontwerp wedstrijd. Deze blog wil ik in gaan op het thema waarmee ik aan de slag ga. Want er zijn zo veel thema’s om te kiezen. Van meerminnen tot draken, van nimfen, elven of feeën, tot ogers en unicorns. Het thema is breed.

Mijn keuze viel – mmmmhm lastig – voor feeën. Feeën zouden beschreven worden als menselijk in uiterlijk met magische krachten. Vleugels zijn veel gezien in Victoriaanse en latere kunstwerken, maar iedereen weet dat ze magie gebruiken om te vliegen. In folklore hebben feeën namelijk helemaal geen vleugels.
In hedendaagse kunst hebben feeën vaak insecten of vlindervleugels, maar bladeren of veren kunnen ook worden gebruikt. Sommige beelden van Feeën geven ze schoentjes, maar vaak worden ze ook met blote voetjes afgebeeld – iets waar ik zelf gek op ben als je kijkt naar mijn fee Phoebe.

Feeën dus. En dan nog steeds zijn er veel kanten om op te gaan. Benieuwd? Ik hoop mijn amigurumi ontwerp binnenkort te mogen onthullen.

Hou vooral ook mijn Instagram feed in te gaten.

Liefs,

 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
October 2017
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031