Een kijkje op het nieuwste Scheepjes garen: Riverwashed

Blog Crochet Reviews Yarn Talk
on
October 11, 2017

Zijn jullie ook zo benieuwd naar het nieuwste garen in de Stonewashed familie als dat ik dat was? Lees dan gerust deze blog door, want hierin geef ik een tipje van de sluier over dit nieuwe garen 🙂

Riverwashed is de naam van dit nieuwe garen. Alle kleuren zijn vernoemd naar grote (en minder grote) rivieren. Het garen is op de zelfde manier gemaakt als het Stonewashed garen met het verschil dat er nu twee kleuren gebruikt zijn in plaats van een witte basis. Dit geeft een bijzonder mooi effect, wat zowel in brei- als in haakprojecten een unieke look geeft. Al ben ik wel al bezig geweest met dit garen, moet dat verder nog even geheim blijven. Maar wat ik wel kan laten zien is hoe de bolletjes er dan uitzien. En ik heb een bol Stonewashed gepakt om mee te vergelijken.

Het garen is opgebouwd uit 78% Katoen en 22% Acryl zoals Stonewashed dat ook is. Naalden 3-3.5 wordt geadviseerd, maar voor amigurumi kun je prima ook haaknaald 2.0mm gebruiken. Op een bol van 50 gram zit 130m garen.

Ik heb de kleuren Ganges – rood met groengrijs pluis – en Yarra – turquoise met paars pluis – in huis en ik vind deze kleuren echt prachtig. De foto’s doen de kleuren helaas echt geen recht. Er zit een Easy Start labeltje in voor diegenen die de bol graag van binnenuit afrollen. Ikzelf begin lekker van buitenaf 🙂

Het Riverwashed garen is te verkrijgen bij Scheepjes Dealers, zoals onder andere Chefwol.nl en kost €3.30. Ook is er een XL variant verkrijgbaar met dezelfde kleurstellingen {klik hier}. Zoals ik al zei: een tipje van de sluier. Ga jij het garen proberen?

Liefs,

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
October 2017
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031