[Review] Handmade Living van Draadenpraat

Blog Reviews
on
September 15, 2017

Wie kent Lisanne Multem niet? Ze haakt, blogt op Draadenpraat én ze heeft nu een eigen tijdschrift. Ik vond het wel leuk om dit tijdschrift, de Handmade Living, {klik hier} te reviewen 🙂

Ondanks de grote drukte waar Lisanne over schrijft op haar Instagram, had ik het tijdschrift al binnen en dag in huis. En dat vind ik heel snel. Het tijdschrift is met heel veel liefde verpakt in het liefste groen-met-witte-stippen papier én Lisanne heeft er een paar leuke ansichtkaarten bij gedaan. Vind ik heel erg leuk! Want wie houdt er nou niet van een cadeautje?

Wat mij trok was het feit dat het niet alleen gericht is op breien en haken, maar er zouden ook recepten en andere diy projecten in worden gedeeld. Dat spreekt mij wel aan, want ik vind ook meer leuk dan alleen haken en breien 😉 En daarbij had ik het gevoel dat dat het tijdschrift net wat bijzonderder zou maken. Verder hoopte ik op een blad waarin inspiratie centraal zou staan. Dat is voor mij meestal de reden om een tijdschrift te kopen: plaatjes kijken en inspiratie opdoen voor onder andere mijn eigen ontwerpen.

Het blad telt bijna 120 pagina’s en elke pagina is gevuld met een leuk diy project of andere inspiratie. Toen ik het blad vanmiddag samen met mijn moeder doorbladerde viel haar de groene kleur die in het magazine leeft op, haha. Mijn aandacht ging gelijk naar de prachtige foto’s en de lijntekeningen die de pagina’s sieren.

De rubriek ‘Binnen Kijken’ deed mij terugdenken aan een rubriek die ik vroeger graag las in het tijdschrift Fancy (wie kent dit tijdschrift nog? Of ben ik echt al zo oud, haha). In die rubriek gingen ze dan de kamer van één van de lezeressen laten zien en Binnen Kijken laat het interieur zien van iemand waar Lisanne juist haar inspiratie vandaan haalt. Dit vind ik dan één van de leukste rubrieken uit het tijdschrift. Mooie foto’s en inspiratie opdoen van iemand anders 🙂

Verder vind ik het leuk dat er naast haak- en breipatronen – wat wel de boventoon voert in het tijdschrift – nog leuke recepten, diy en tekenprojecten te vinden zijn. Ook de pagina met Instagram acounts om te volgen vind ik een plus. Vooral omdat ik mijn inspiratie ook vaak via de mensen vind die ik via Instagram volg en de pagina is heel strak vormgegeven. Het leukste project vind ik de Oversized Vest van Phildar. Het lijkt me heel leuk om die een keertje te gaan maken. En de cheesecake? Nomnomnom. Verder ben ik heel benieuwd welke richting dit magazine uitgaat, maar vooralsnog lijkt het me een prachtige aanwinst voor de Nederlandse tijdschriftenmarkt.

Liefs,

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
September 2017
M T W T F S S
    Oct »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930