Mandala – This is not a CAL, zei ze.

Blog Crochet
on
September 11, 2017

Hoihoi,

Een tijdje geleden deelde Dedri Uys – beter bekend als Barbetondaisy op Instagram – Mandala 21 ontworpen door John Kelly. In elke foto die ze plaatste, zou een stukje van het patroon gedeeld worden. Ze schreef erbij “#notacal”, maar toch wilde ik graag net als vele anderen deze mandala mee haken. Dus toch wel een CAL stiekem. Mocht je je afvragen hoe je makkelijk bij dit patroon kunt komen – ik heb het patroon in deze blog gedeeld: {Klik hier} 

De mandala die Dedri deelde is gemaakt met het Stonewashed garen van Scheepjes, maar ik wilde gaan voor het fijnere werk. Gewapend met haaknaald 1.5 en Scheepjes Bonbon en Sweet Treat in 8 verschillende kleuren haakte ik mijn variant van deze coole mandala. En echt waar, dit werkt rustgevend. Je hoeft maar één toer tegelijk te maken en dat kan lekker tussen alles door. Ondanks dat mijn leven op het moment heel druk is geweest met mijn werk, het ontwerpen voor chefwol en het verhuizen, heb ik toch tijd kunnen vinden om de mandala te maken.

En de kleuren laten je werk vanzelf tot leven komen! De kleuren die ik koos vormen samen een fijne regenboog en omdat de mandala bestaat uit 15 toeren koos ik ervoor om te beginnen en te eindigen met dezelfde kleur 🙂 Maar je kunt zo’n mandala natuurlijk haken in de kleur(en) die je zelf wil.

Het garen geeft een prachtige structuur voor deze mandala. Hij is in totaal 18 cm in diameter geworden en ik heb hem aan het eind nog even geblokt. Het formaat is perfect voor een onderzetter vind ik. En ben je nou benieuwd wat je nog meer kunt doen met dit garen? Ik schreef er een blog over voor Breiclub.nl 

Haak jij ook een mandala?

Liefs,

Amilishly

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
September 2017
M T W T F S S
    Oct »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930